Vés al contingut

notícies relacionades

Pep Lleonart: “Vaig sentir que la muntanya em contestava”

(Josep Gordi –CR) En Pep Lleonart va néixer a Manresa, va treballar a Barcelona, però viu, des de fa molts anys, a la Bartra, a les muntanyes de Prades. Gestiona, amb la seva família, aquest refugi i, a la vegada, millora els seus entorns amb gran cura.

Lluc Torcal: “La vida urbana ens deshumanitza”

(Josep Gordi –CR) Recomana llegir-se l’encíclica Laudato si’, acostar-se més als monestirs, fer-hi estades llargues i tenir més contacte amb la natura. És el camí que proposa el monjo cistercenc Lluc Torcal als creients que vulguin “obrir el propi esperit”.

Gemma Polo: “El pelegrí no va d’excursió, té una intenció del cor”

(Josep Gordi –CR/Camallera) Nova conversa de la col·lecció Natura Sagrada. Gemma Polo va néixer a la ciutat de Barcelona i des de ben petita la natura i l’espiritualitat han estat dos eixos bàsics de la seva trajectòria. Ha perseguit, al llarg de molts anys, unir aquests dos pilars i trobar el seu lloc en el món.

“Em sento més a prop de Déu en un cim, que tancat en un lloc confortable”

(Josep Gordi Serrat –CR) Tarda boirosa i grisa de tardor al monestir de Montserrat. Damunt la taula de treball de la biblioteca, en Ramon Ribera-Mariné hi té un portàtil tancat i, entre d’altres llibres, una Bíblia oberta, escrita en hebreu. Amb ell iniciem la col·lecció Natura Sagrada, d’entrevistes a personatges que tenen un especial vincle espiritual amb la natura.

Montserrat exposa geologia, art i simbologia a 'Les temptacions' de Lluís Hortolà

(Abadia de Montserrat) Aquest divendres ha estat inaugurada a l’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat l’exposició de l’olotí Lluís Hortalà que porta per títol 'Les temptacions'. Es tracta d’una sèrie de dibuixos al carbonet de grans dimensions, que tenen per tema els turons de la muntanya de Montserrat. “És una exposició molt original en la qual la geologia, l’art i la simbologia s’acoblen perfectament”, ha assegurat el pare Josep de C.

panoràmica

Veure la fe