Vés al contingut

notícies relacionades

Juan Ramón Santos i Pablo Gutiérrez, Premi Edebé de Literatura Infantil i juvenil

(Edebé) Juan Ramón Santos (Plasencia, 1975), amb la novel·la El Club de las Cuatro Emes, i Pablo Gutiérrez (Huelva, 1978), amb la novel·la El síndrome de Bergerac, són els guanyadors de la XXIX edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i juvenil. Dues obres que tenen en comú la seva pretensió de trencar amb els perjudicis. Com el de no poder parlar de determinats temes amb els nens, com la ludopatia, o que els adolescents són uns ganduls i desmotivats.

Marta Marín-Dòmine, Dolors Miquel i Àlex Susanna, entre els Premis Crítica Serra d’Or 2020

(Abadia de Montserrat) L’obra Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine, ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Novel·la; Ictiosaure (Edicions 62), de Dolors Miquel, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Poesia; Víctor Garcia Tur, amb El país dels cecs (Proa), el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Narrativa; Àlex Susanna, el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de Dietari per Paisatge amb figures (Proa); i Arnau Barios, el Pr

Concurs de Relats Escrits per Gent Gran

(Obra social “la Caixa”) “La Caixa” ha obert la convocatòria de la dotzena edició del Concurs de Relats Escrits per Gent Gran, organitzat amb la col·laboració de Radio Nacional de España (RNE) i La Vanguardia. Fins al proper 3 de maig, les persones més grans de 60 anys que ho desitgin poden presentar el seu relat al certamen, que té com a lema Hi havia una vegada, la teva història. El veredicte es donarà a conèixer el dia 8 de juny.

“Els salms són una obra poètica perfectament estructurada”

(Laura Mor –CR) Amb la novetat de mirar els salms com una unitat i des de la poesia, en comptes de llegir-los de forma parcial i des de la teologia. Així planteja el Santuari del Miracle el taller ‘Vora la Bassa d’Òria’ d’aquest cap de setmana. De divendres 8 a diumenge 10 de novembre, dos biblistes i dos poetes ajudaran a descobrir nous paràmetres d’un clàssic de la literatura hebrea: el llibre dels Salms.

50 recomanacions literàries del Grup d’Animació a la Lectura de l'Escola Pia

(Escola Pia) El Grup d’Animació a la Lectura de l’Escola Pia de Catalunya proposa una llista de 50 llibres per Sant Jordi. Els seus responsables asseguren que a la llista "trobareu novel·la, poesia, còmic, llibre-joc, coneixements, novel·la gràfica…per a tothom i totes les edats.” A la llista hi trobem recomanacions concretes per a cada franja d'edat, des dels més petits a infantil fins a lectures per a nois de Batxillerat i adults. Podeu consulta

Veure la fe

podcasts