Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Museu de Solsona) La música, la literatura, la il·lustració i l’ecologia són els camps de reflexió del tercer cicle de conferències 'Divendres de pensament al Museu' que comença aquest divendres al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Enguany l’eix vertebrador de les conferències serà la idea de superació del temps o de persistència a través del temps i comptarà, entre d'altres ponents, amb la participació del monjo Lluc Torcal, procurador general de l’ordre cistercenc.

Les conferències d'aquest cicle 'Travessar el temps' tindran lloc quatre divendres de quaresma –els dies 3, 10, 17 i 24 de març– a les set del vespre en diferents espais del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Com en les edicions anteriors, el cicle entra en sintonia amb l’any litúrgic, atès que convoca els assistents cada divendres de quaresma a reflexionar sobre el món i les idees que fem servir per entendre’l.

Els conferenciants d’enguany són l'etnomusicòleg Jaume Ayats que parlarà de 'Per què les cançons populars es recorden durant segles? El cas de “Els segadors”; l'il·lustrador Joma, que plantejarà 'Dibuixar Homer avui'; la periodista i escriptora Gemma Ruiz, amb la conferència 'Novel·lar les cares B de la història'; i finalment, s'abordarà 'L’ecologia en la Regla de Sant Benet: Poblet i la seva conversió ecològica' amb el monjo cistercenc Lluc Torcal.

És el tercer any consecutiu que el museu proposa aquest cicle de conferències, coordinat per Raül Garrigasait i Víctor Pérez. L'organització considera que s’ha consolidat com a proposta cultural, tan per la qualitat de les conferències com per l’assistència de públic.