Vés al contingut

notícies relacionades

Poblet, els camins dels monjos

(Josep Gordi –CR) Poblet no és només un monestir, també és el nom d’un bosc, d’un espai natural protegit, d’un paisatge. Hem quedat amb en Xavi Buqueras, tècnic del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet a l’entrada del monestir per passejar i parlar de com és aquest territori, dels seus boscos i de quina és la relació que els monjos tenen amb la terra que els envolta. Aquesta descoberta forma part de la col·lecció d’articles sobre santuaris naturals.

Armand Puig: “La darrera cosa que hem de sentir en aquest moment és por”

(Ateneu Sant Pacià) “La Covid-19 no és una anècdota, un parèntesi en la normalitat existent, sinó una demostració que ens trobem realment en un canvi d’època”, va dir el doctor Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), en la presentació delCongrés Internacional ‘Les ferides i les esperances d’un món malalt a la llum de la teologia de l’encarnació’.

Lluc Torcal: “La vida urbana ens deshumanitza”

(Josep Gordi –CR) Recomana llegir-se l’encíclica Laudato si’, acostar-se més als monestirs, fer-hi estades llargues i tenir més contacte amb la natura. És el camí que proposa el monjo cistercenc Lluc Torcal als creients que vulguin “obrir el propi esperit”. Amb ell publiquem una nova conversa de la col·lecció Natura Sagrada.

Encerts i febleses en l’aplicació de la Laudato si’ a Catalunya

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge se celebren els cinc anys de la publicació de l’encíclica Laudato si'. I el papa Francesc ha anunciat l’obertura d’un Any especial per reflexionar sobre l’encíclica. Com ha calat fins ara el seu missatge a les comunitats cristianes de casa nostra?

Toni Vadell: “La Fundació Joan Maragall és el rostre amable de l'Església”

(CR/Fundació Joan Maragall) Aquest dilluns la Fundació Joan Maragall ha inaugurat el curs acadèmic 2018-2019. Obre així el curs del 30è aniversari amb el mateix esperit i la mateixa il·lusió amb què va ser creada l'any 1989: "Fer del diàleg entre el cristianisme i la cultura una realitat substancial del nostre país". Així ho ha apuntat el president de l'entitat, Josep M. Carbonell, en l'acte celebrat al vespre a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

“L'ecologia és inherent a l'espiritualitat”

(Laura Mor –CR) Gestionar l'entorn és una responsabilitat ineludible. Així ho han defensat el monjo cistercenc Lluc Torcal i el consultor ambiental Josep Maria Mallarach. En el marc del diàleg 'Espiritualitat ecològica' celebrat al Monestir de Pedralbes, tots dos han coincidit en una “actitud unitiva” de la vida que integri els valors espirituals més profunds amb la cura del medi ambient.

El Museu de Solsona proposa pensament per als divendres de Quaresma

(Museu de Solsona) La música, la literatura, la il·lustració i l’ecologia són els camps de reflexió del tercer cicle de conferències 'Divendres de pensament al Museu' que comença aquest divendres al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Enguany l’eix vertebrador de les conferències serà la idea de superació del temps o de persistència a través del temps i comptarà, entre d'altres ponents, amb la participació del monjo Lluc Torcal, procurador gener

"L’ecologia és una qüestió de vida o mort"

(Opus Dei) Aquest dimarts i dimecres s'han celebrat les 52 Jornades de Castelldaura amb el lema "La conversió ecològica, una exigència de la fe". Durant la jornada, organitzada pel Centre Sacerdotal Rosselló, s'ha destacat que l’ecologia és una qüestió “de vida o mort”, un “repte educatiu”, i un debat enriquit per la “dimensió espiritual” que aporten les religions.

Veure la fe