Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Comtal) La Fundació Comtal de La Salle Catalunya obre per vacances i acompanya als infants i joves vulnerables durant els mesos de juny, juliol i agost. Així, més de 100 nens, nenes i adolescents entre 3 i 17 anys participen en el casal, les colònies i els campaments, i gaudeixen d’unes vacances positives i transformadores.

Obrim per vacances, és un projecte que dóna continuïtat a les activitats que el Centre Obert Tria fa durant tot el curs per ajudar a créixer els infants i joves que necessiten suport quan acaben l’escola. Va començar el passat 27 de juny i finalitzarà el 12 d‘agost.

A través del Got Talent i amb la intenció de transformar situacions de dificultat en oportunitats, un equip d’11 educadors i més de 20 voluntaris i col·laboradors despleguen les diferents activitats d’oci i educatives programades. La idea és que cada un dels participants pugui descobrir quin és el seu talent a través de la dansa, els tallers de música, l’esport, el dibuix, l’escriptura, les sortides a la platja, a la piscina o a través de les excursions a la natura.

Els infants viuen les diferents activitats del casal com si estiguessin en un concurs. A partir d’unes instruccions, molt d’esforç i d’unes proves a assolir, treballen els seus aspectes forts i aconsegueixen punts que els fan arribar a la gran final, que se celebrarà l’últim dia del casal.

Però no només es treballa amb els participants la vessant de lleure i lúdica, també s’assegura que els nens i nenes reben una alimentació sana i equilibrada durant les vacances. L’esmorzar, el dinar i el berenar estan inclosos en totes les activitats. Un grup de 10 voluntaris, s’encarrega aquest any de donar suport a l’equip educatiu i de preparar i dinamitzar l’espai del menjador.

El primer casal va començar el 27 de juny, finalitzarà el 15 de juliol i compta amb la participació d’un total de 100 nens i joves. El segon es farà de l’1 al 12 d’agost amb 60 places cobertes.

Pel que fa a les colònies i campaments, durant 5 dies els nens i joves conviuran a una casa de colònies de Planoles, ubicada en un "espai natural protegit" que disposa de camp de futbol i voleibol, piscina i solàrium, saló polivalent, rocòdrom, tirolina e itineraris de natura. Un lloc en què gaudiran d’una experiència d’autonomia personal alhora que aprendran a compartir de manera grupal. Les colònies es faran del 22 al 26 de juliol per a un total de 50 infants de 6 a 12 anys, mentre que als campaments aniran més de 25 adolescents entre 13 i 16 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.