Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR/Observatori BlanquernaEl salesià Manel Morancho Peris fa dos anys que és a Cuba. “La gent més senzilla i humil ho passa molt malament; el sou és extremadament baix i no tenen recursos”, explica sobre La Havana, que és el seu terreny de missió.

De la tasca diària en destaca la necessitat d'acompanyar les persones, tant a nivell espiritual com material. Aquest religiós considera que l'actitud del missioner passa per “estar disposat, i especialment escoltar la gent”.

Morancho ho té clar: “De vegades no som feliços perquè només busquem alimentar el nostre propi egoisme”. Per això proposa obrir-se i dedicar-se als altres com a clau de felicitat: “La gran felicitat és pensar en els altres”, diu.

Nascut al Pallars, Morancho repassa en aquest vídeo el seu itinerari vital, fins que va arribar fa dos anys a Cuba i reflexiona sobre la seva missió com a salesià en aquesta illa:

Aquest vídeo forma part del mapa dels missioners catalans de l'Observatori Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals Blanquerna - Universitat Ramon Llull.