Vés al contingut

notícies relacionades

Mor Agustín Goytisolo, el jesuïta que portava l'Àfrica al cor

(Jesuïtes) “La missió és l’alegria de compartir la nostra fe, que ve unida a la de compartir el pa i la vida”. Així s’expressava el pare jesuïta i missioner Agustín Goytisolo en el llibre Caminando por África (Ediciones Mensajero, 2019). Aquest dimarts ha mort amb 84 anys a Barcelona, al seva ciutat natal.

Mor Josep Cabayol, missioner diocesà a l’Àfrica durant 40 anys

(Arquebisbat de Tarragona) Josep Cabayol, missioner diocesà durant prop de quaranta anys a l’Àfrica, ha traspassat aquest diumenge dia 29 de novembre, primer d’Advent, a l’edat de 85 anys. La missa exequial, presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, se celebrarà aquest dimarts, dia 1 de desembre, a les 16.00 hores, a l’església parroquial de Santa Margarida de La Riera de Gaià.

Comiat a Casaldàliga, “testimoni creïble de la vida de Jesús”

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge s’han celebrat en paral·lel la missa exequial pel bisbe claretià Pere Casaldàliga al Brasil i l’homenatge espontani davant de la seva casa natal, al poble de Balsareny. Dos comiats emotius que obren un seguit d’actes previstos en memòria del bisbe Casaldàliga, que va morir dissabte amb 92 anys.

“Al Camerun el que fa por és misèria sobre misèria”

(Laura Mor –CR) Camerun és el tercer país africà amb més nombre de contagiats per coronavirus, segons les dades que ha publicat l’OMS. El capellà Miquel Àngel Pérez, rector de la parròquia de Santa Coloma de Gramenet i la de Sant Miquel Arcàngel de Singuerlín, en va tornar just quan va començar el confinament.

“Davant la crisi els veneçolans troben fortalesa i esperança en Déu”

(Bisbat de Lleida) Ponç Capell és un mercedari nascut a Torregrossa que va ser destinat l’any 1995 a Veneçuela i està fent de missioner en aquest país que actualment està patint una crisi però que havia estat un país ric. Aprofitant que ha passat uns dies a la seva terra natal li hem fet aquesta entrevista.

Mor el salesià coadjutor Lluís Carol i Soler

(Salesians/CR) A trenc d’alba del matí del 25 de juliol, festivitat de l’Apòstol Sant Jaume, el l’Inspector salesià de Bolívia Javier Ortiz comunicava la mort del salesià Lluís Carol i Soler

Antoni Daufí, el claretià que dibuixa l'Evangeli

(Claretians) Cada setmana el claretià Antoni Daufí il·lustra l’evangeli que pertoca aquell diumenge i el difon per correu electrònic. Situa els personatges en circumstàncies d’ara. “Una de les meves dèries és representar l’Evangeli avui”, diu. En aquest vídeo veiem el seu espai de treball: un petit despatx dins de l’habitació de la comunitat de Girona on viu.

panoràmica

Veure la fe