Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) "Lideratge ètic i exemplaritat pública". És el llibre que recull les ponències que es van dur a terme a la darrera edició del Seminari d'estiu de la Càtedra de Pensament Cristià d'Urgell i que es va presentar a la Sala d'actes de l'església de Santa Maria del Fener aquest dijous.

Durant l'acte, Francesc Torrralba, director de la Càtedra de Pensament Cristià i professor de la Universitat Ramon Llull, va presentar l'edició del Seminari d'estiu de la Càtedra d'enguany, que se celebrarà el 2 de juliol a Sant Julià de Lòria. El tema d'aquest any serà "Vers una economia sostenible", per tractar en profunditat amb mirada esperançada la situació del planeta i les mesures que es poden aplicar, tant a nivell individual com comunitari, per garantir un futur digne a les generacions futures.

En la sessió d'aquest any hi intervindran el pare Lluc Torcal, Procurador General de l’Orde del Cister, que aportarà "Una panoràmica de l’estat de la terra a la llum de Laudato Si del Papa Francesc; " i el doctor Josep M. Mallarach, Membre de la Comissió d’Àrees Protegides i Política Ambiental (UICN), que tractarà de "El vincle entre naturalesa i espiritualitat. Cap a un nou paradigma". Francesc Torralba farà la darrera aportació parlant sobre l’ètica ecològica.

La presentació del llibre amb les ponències de l'edició del 2015 va anar a càrrec del Raonador del Ciutadà d'Andorra, Josep Rodríguez Gutiérrez. Fa fer un repàs a les aportacions que recull el llibre d'Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE (URL); Camino Cañón, Catedràtica de Lògica Matemàtica de la Universitat Pontifícia de Comillas i Presidenta del Fòrum de Laics d’Espanya; i de Francesc Torralba.

L'acte va ser presidit per l'arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives i hi van assistir haver diverses personalitats de l'àmbit polític. Josep Rodriguez va posar en remarcar com la complexitat del món present requereix lideratges exemplars i amb autoritat; lideratges que s’inspirin en principis i s’articulin a través de virtuts, i que tinguin capacitat d’entusiasmar i de sumar complicitats en la gran tasca de construir un món millor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.