Vés al contingut

notícies relacionades

Ok20240507_200348

Homenatge a Francesc Torralba: “No m’he avergonyit mai de la font d’inspiració cristiana”

JORDI LLISTERRI –CR | Se n'hauria d’haver parlat més del fet que un filòsof català, Francesc Torralba, hagi rebut el premi Premi Ratzinger 2023. Un reconeixement de la Santa Seu a l’obra de pensadors internacionals. Per destacar aquesta menció, la Facultat de Filosofia de La Salle Campus Barcelona va organitzar aquest dimarts una taula rodona d’homenatge a Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull.

catedra-7

La XXI Càtedra de Pensament Cristià parla de IA a la Seu d’Urgell

BISBAT D'URGELL | La nova edició de la Càtedra de Pensament Cristià s'ha celebrat aquest divendres, presidida pel bisbe d’Urgell Joan-Enric Vives, i amb l’assistència de més de 80 persones, entre els que hi han estat molts equips de pastoral de parròquies, laics compromesos, seglars interessants en aquesta temàtica, sacerdots, al Seminari Diocesà de la Seu d’Urgell.

francesc-torralba

Francesc Torralba: “La fe ha estat un antídot important per viure el dol”

CR | "Jo he trobat consol en l'Evangeli i en els salms". El filòsof i teòleg Francesc Torralba va perdre el seu fill en un accident de muntanya aquest mes d'agost. Després d'haver escrit en diverses ocasions sobre la mort i el dol, explica que viure-ho en primera persona "canvia molt la perspectiva".

Francesc Torralba

El Vaticà reconeix el teòleg Francesc Torralba amb el premi Ratzinger 2023

VATICAN NEWS / CR | La fundació vaticana Joseph Ratzinger-Benet XVI ha atorgat el Premi Ratzinger 2023, al filòsof i teòleg  català Francesc Torralba. Aquest reconeixement pontifici l'ha rebut conjuntament el capellà aragonés Pablo Blanco. El guardó serà lliurat pel secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin.

Torralba_XXSS_5

Torralba perfila la façana de la Glòria de la Sagrada Família

JORDI LLISTERRI –CR | No sabem com serà, però sí què explicarà i com ho explicarà. El teòleg i filòsof Francesc Torralba forma part de la comissió teològica que ha creat la Junta Constructora de la Sagrada Família per estudiar el projecte de la façana de la Glòria. La façana del carrer Mallorca serà la principal, la més monumental i la que resumeix el sentit de tot el temple expiatori.
francesc-torralba-dicasteri-00

Francesc Torralba, membre del dicasteri per a la Cultura i l’Educació

CR | El papa Francesc ha nomenat el teòleg català Francesc Torralba membre del dicasteri per a la Cultura i l’Educació. Torralba ha estat nomenat juntament amb els 34 membres de tot el món, principalment cardenals i bisbes, que formen la plenària del nou dicasteri.

panoràmica

Veure la fe

podcasts