Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El proper divendres 16 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, l’Escolania de Montserrat oferirà un concert solidari pels refugiats a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Amb els recursos que s’obtinguin del concert, Càritas Diocesana de Barcelona –que és organitzadora de l’acte, juntament amb la Basílica de Santa Maria del Mar i l’Escolania, que compta amb el patrocini d’El Corte Inglés i la col·laboració de Blanquerna-Universitat Ramon Llull oferirà a les persones refugiades que arribin a Catalunya primeres ajudes bàsiques i les acompanyarà en el seu procés d’integració, donant-los una atenció individualitzada amb l’objectiu de millorar-los les condicions de vida.

Les entrades per al Concert solidari pels refugiats es poden adquirir a la mateixa Basílica i als centres o a la web d’El Corte Inglés. El preu és de 25 € per a les generals i de 50 € per a les primeres files. Les institucions o particulars que vulguin fer aportacions a la Fila 0 del concert tenen a la seva disposició un número de compte de La Caixa (Càritas): 2100 1089 71 0200077567.

L’Escolania realitza cada any un concert solidari per alguna entitat. En aquest curs, el concert previst és el 30 d'octubre a Sabadell, a benefici de Mans Unides. Però, en aquest cas, davant el drama dels milers de refugiats que vénen a Europa per fugir de la fam i de la mort que la guerra els pot comportar, i tal com ha demanat el papa Francesc, l'Escolania ha pensat que la millor manera d’ajudar-los era cantant per a ells.

En altres ocasions, l’Escolania ha cantat per a la Fundació Arrels, per al Centre Obert Joan Salvador Gavina, per a la Fundació Enriqueta Villavecchia dedicada als infants i joves amb càncer, per als damnificats pels terratrèmols d’Haití o amb Intermón-Oxfam per ajudar a situacions de pobresa a l’Àfrica.

El Concert solidari pels refugiats serà dirigit per Llorenç Castelló, acompanyat a l’orgue per Mercè Sanchis. També intervindrà un grup d’antics escolans joves, que cantaran tres peces amb l’Escolania.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.