Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han nomenat com a President de Càritas Catalunya Francesc Roig Queralt, actualment director de Càritas Diocesana de Tarragona. Roig substitueix Carme Borbonès Brescó, que ha exercit el càrrec de Presidenta de Càritas Catalunya des de l’octubre de 2004. Els bisbes catalans li agraeixen "la seva dedicació i el servei eficaç i generós".

Francesc Roig Queralt (La Canonja, 1955), casat i pare de tres fills, és llicenciat en Filologia Romànica-Hispànica per la Universitat de Barcelona. Des del mes de març de 2010 és director de Càritas Diocesana de Tarragona, servei que exerceix com a voluntari de la institució i que compaginarà amb la nova responsabilitat.

Roig va ser inspector en cap d’Ensenyament dels Serveis Territorials d’aquest departament a Tarragona fins a la seva jubilació.És membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. És membre fundador del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví i actualment n’és el president. És membre del patronat de la Fundació privada Mutua Catalana. És autor d’una àmplia bibliografia tant de poesia com d’investigació històrico-literària. És membre del Consell pastoral de la parròquia de Sant Sebastià de La Canonja.

Càritas Catalunya coordina el treball de les deu Càritas dels bisbat catalans i manté algunes obres socials conjuntes.  Durant l'etapa de Carme Borbonès ha estat la primera vegada que Càritas ha presentat dades conjuntes de la seva acció social a Catalunya. El 2012 l'entitat també va rebre la Medalla d'Or del Parlament.