Vés al contingut

notícies relacionades

Càritas Catalunya demana compromís comunitari per afrontar la pobresa severa

(Laura Mor –CR) “No hem fet els deures com a societat”. Segons Càritas Catalunya cal seguir treballant per la plena integració de les persones i per una societat cohesionada. Les dades la Memòria 2018, presentada aquest dimecres a Barcelona, parlen d’un augment de les desigualtats paral·lel al creixement econòmic. Baixen les persones beneficiàries, però augmenten les que necessiten una atenció intensiva. 

Un milió de catalans atrapats per la pobresa severa

(CR/Càritas Catalunya) Allau de dades sobre l’exclusió social. Càritas Catalunya ha presentat aquest dimecres l’Informe sobre exclusió i desenvolupament social de la Fundació FOESSA, l’estudi quinquennal més exhaustiu que es fa a Catalunya en aquest àmbit.

1.200 voluntaris en la Trobada de Càritas Catalunya a Lleida

(Càritas Catalunya) Aquest dissabte, Càritas Diocesana de Lleida ha acollit la IV Trobada de Càritas Catalunya, als Camps Elisis de la ciutat de Lleida. En aquesta trobada han participat 1.200 voluntaris i voluntàries de les deu Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Solsona, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Urgell i Vic. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat aprofundir en el compromís i en la tasca de transformació social que desenvolupen les deu Càritas Diocesanes.

Francesc Roig, nou president de Càritas Catalunya

(CR) Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense han nomenat com a President de Càritas Catalunya Francesc Roig Queralt, actualment director de Càritas Diocesana de Tarragona. Roig substitueix Carme Borbonès Brescó, que ha exercit el càrrec de Presidenta de Càritas Catalunya des de l’octubre de 2004. Els bisbes catalans li agraeixen "la seva dedicació i el servei eficaç i generós".

Dos mil voluntaris de Càritas que volen transformar la societat

(Jordi Llisterri-CR/Tarragona) A la trobada amb 2.000 voluntaris de Càritas un dels ponents els va demanar que continuessin fent miracles cada dia. I, d'entrada, van aconseguir que acabés sortint el sol en un dia en el que es només es preveia pluja. Així va acollir el temps la tercera trobada de voluntaris de Càritas de Catalunya. Dues mil persones representant els més de dotze mil voluntaris que fan Càritas en els deu bisbat catalans. La tercera trobada de voluntaris es va fer aquest dissabte a Tarragona, a l'auditori del Camp de Mart.

"S’han d’establir bases per a un nou contracte social"

(Arquebisbat de Tarragona) Fins el dia 8 de novembre es pot visitar al vestíbul de l’Antiga Audiència de Tarragona una exposició on es recull les quatre dimensions de Càritas —l’eclesial, l’organitzativa, la solidària i la d’acollida i acompanyament— en aquest mig segle d’existència. L’objectiu és que aquesta exposició sigui itinerant a través dels diferents arxiprestats.

Les families joves, les que més truquen a la porta de Càritas Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) El 82,6% de les persones acollides per les Càritas parroquials durant l’any 2014 tenien una característica comuna: la ferida de l’atur. En la presentació de la Memòria anual, que ha tingut lloc aquest dijous, s’ha posat en relleu que el 55% dels participants de Càritas són famílies joves entre 25 i

Veure la fe