Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 1/06/2015

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Justícia i PauEl premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis arriba a la desena edició i ho fa amb el suport, com cada any, de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, Foc NouEl Ciervo i, per primera vegada, també de Mans Unides. El termini d'admissió d'originals i candidatures és el 15 de setembre.

Aquest premi promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social i compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Sota aquest criteri es premia, amb 1.500 euros cadascuna, dues modalitats: obres periodístiques i trajectòries periodístiques. A més a més, les revistes El Ciervo i Foc Nou es faran ressò de les carreres dels guanyadors publicant una entrevista, i els guanyadors rebran un diploma acreditatiu amb una il·lustració de Joan Gomis.

Aquest premi periodístic pretén mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau.

En les darreres edicions el memorial ha reconegut la tasca de Emilia Laura Arias i Tomás Alcoverro (2014), i de Gemma Parellada i el programa de televisió 'Latituds', dirigit per Jordi Vilardell (2013).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.