Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) “Feliç any nou” a ritme d’”Oh, happy day!”. És la versió d’un clàssic que el grup de gospel dels maristes, GM 6,25, canta per als lectors de CatalunyaReligió.cat. Dirigida per Sònia Moreno, aquesta coral es troba des de fa tres anys a l’escola Maristes Sants-Les Corts per unir música i fe. Molt abans de l'èxit del concurs de TV3.

“Pregar des d’una experiència de gospel transcendent”. La directora explica durant un assaig que aquesta és la voluntat del grup i ho emmarca en la trajectòria del gospel català: “A Catalunya hem tret el gospel de les esglésies”. Moreno considera que la vivència primitiva del gospel està molt lluny del “silenci de les catedrals gòtiques” i que es tracta de posar “la música al servei de l’experiència personal”.

En aquest vídeo Helena Beltran, una de les cantaires i promotores de la iniciativa, valora la “identitat marista” que defineix el grup: “Som un grup de trobada fraterna”. Segons Beltran, aquesta coral vol ser un espai on “compartir i transmetre el missatge de Jesús”. També reconeix que en la seva breu trajectòria han après a treballar en equip, a escoltar-se els uns als altres i a fer-ho amb una actitud de respecte, expressant la seva interioritat des del cant. 

"El temple del cos no és hieràtic"

Per parlar de l’origen del gospel, Moreno es remet a la litúrgia africana creada ”al voltant dels tambors”. Explica així que “el temple del cos és liqüós i no hieràtic”. La directora afirma que el gospel beu de molts estils i és ”una expressió d’alguna cosa més gran que un mateix”.

Sònia Moreno dirigeix també Twocats pel Gospel, que es troben per cantar al Casal Loiola del carrer Balmes.