Vés al contingut

notícies relacionades

Bon Nadal! Arriba la presència humana, feble, divina

(CR) “No és una qüestió menor com encarem aquest trasbals. Una cosa és certa. Hem descobert que som vulnerables, tots, i des de que venim al món. Necessitem dels altres i els altres, de tu i de mi. L’individualisme, el comportament egoista, de cercle tancat, queden desautoritzats”. És la reflexió que proposa la germana Carmelita de la Caritat Vedruna, Teresa Llach, a qui hem encarregat la felicitació de Nadal d’aquest any, especialment marcat per la pandèmia. Educació, salut i marginació són els tres pilars de missió d’aquesta congregació.

Bon Any 2020 de fra Valentí Serra: “En el pessebre trobem tota la nostra existència”

(Glòria Barrete CR) Fra Valentí Serra de Manresa ens rep al convent dels caputxins de Sarrià de Barcelona amb el davantal de treball posat. Ho té tot preparat per bastir un pessebre espontani, ràpid, senzill, i ple de l’esperit i els elements essencials necessaris. Catalunya Religió felicita als lectors el nou 2020 amb el caputxí i arxiver, fra Valentí Serra de Manresa, autor del llibre ‘El nostre pessebre.

Bon Any 2019 dels mercedaris, 800 anys per la llibertat de les persones

Glòria Barrete –CR L'any 1218, fa vuit segles, es funda a Barcelona l'Orde de la Mercè. Ho fa aleshores sant Pere Nolasc amb l'objectiu i missió de redimir els captius de l'època. Aquest any que just hem finalitzat la Família Mercedària ha estat de celebració, han celebrat vuit-cents anys d'història. Catalunya Religió felicita als lectors el nou 2019 amb el provincial dels mercedaris de la província d'Aragó, José Juan Galve.

Bon Any Nou de la mà de Kairoi, música per arribar a les fronteres

(Glòria Barrete –CR) Qui no ha cantat alguna vegada aquests dies de Nadal allò de 'No dormiu, que vindrà un nen, que vindrà Jesús, que vindrà Déu...'? Són moltes les generacions que coneixen i canten els hits musicals de Kairoi, el grup marista de música cristiana que va sorgir l'any 1979. Aquest any nou que comença és per a Kairoi un 're-born', un renéixer, que comença amb un nou projecte, noves incorporacions i una nova adaptació de les mítiques lletres.

L'Església catalana felicita Rovira Belloso pels seus 90 anys

Aquest dijous 10 de març Josep Maria Rovira Belloso compleix 90 anys. Continua sent el teòleg de referència de Catalunya i un dels capellans que ha sabut teixir més ponts dins de l'Església i amb el món contemporani. Per això, aquest aniversari mereixia una felicitació tan àmplia com la xarxa que ha teixit mossèn Rovira. I hem demanat aquesta felicitació a una vintena de personalitats, amics i representants de les institucions en què ha estat implicat al llarg de la seva vida. I molts més que s'hi podrien afegir.

Escola Pia: "Enmig d’aquest rumor de vida nova, hi som tots"

(Escola Pia) L'Escola Pia de Catalunya felicita enguany la Pasqua fent un repàs de les darreres jornades precapitulas, l'assemblea de les institucions educatives i el capítol provincial celebrat a finals de març. Hi recorda també personalitats que han marcat i marcaran la institució. És així com parla d'"aquest rumor de vida nova de Jesús ressuscitat". Podeu llegir-la tot seguit:

Veure la fe