Vés al contingut

notícies relacionades

Bon any 2022, amb un poble que fa seva la Mare de Déu

(Roger Vilaclara –CR) Quina llegenda amaga la Mare de Déu de l'Alegria? Per qui és venerada la Mare de Déu de la Llum? Són algunes de les curiositats que el periodista i escriptor gironí Àngel Rodríguez i Vilagran explica des dels passadissos de la Catedral de Barcelona. Amb ell hem parlat sobre Maria, un personatge que pren una rellevància especial en les dates nadalenques. 

Bon Any 2021: “Que la pandèmia no ens allunyi de l’altre”

(Glòria Barrete –CR) Si hi ha un tema a destacar aquest 2020 que deixem enrere avui és el de la pandèmia de la Covid-19. Tots d’alguna manera o altra ens hem vist afectats per aquesta crisi sanitària que ha fet estralls a tots els nivells.

Bon Any 2020 de fra Valentí Serra: “En el pessebre trobem tota la nostra existència”

(Glòria Barrete CR) Fra Valentí Serra de Manresa ens rep al convent dels caputxins de Sarrià de Barcelona amb el davantal de treball posat. Ho té tot preparat per bastir un pessebre espontani, ràpid, senzill, i ple de l’esperit i els elements essencials necessaris. Catalunya Religió felicita als lectors el nou 2020 amb el caputxí i arxiver, fra Valentí Serra de Manresa, autor del llibre ‘El nostre pessebre.

Bon Any 2019 dels mercedaris, 800 anys per la llibertat de les persones

Glòria Barrete –CR L'any 1218, fa vuit segles, es funda a Barcelona l'Orde de la Mercè. Ho fa aleshores sant Pere Nolasc amb l'objectiu i missió de redimir els captius de l'època. Aquest any que just hem finalitzat la Família Mercedària ha estat de celebració, han celebrat vuit-cents anys d'història. Catalunya Religió felicita als lectors el nou 2019 amb el provincial dels mercedaris de la província d'Aragó, José Juan Galve.

Bon any 2018 des de la campanya #TrencantFronteres

(Laura Mor –CR) Quines barreres internes ens impedeixen apropar-nos als altres? I quan es tracta de persones migrants? Sabem crear ponts i buscar espais per al bon veinatge? Això és el que fan cada dia la Fundació Migra Studium dels jesuïtes i SICAR cat de les adoratrius. El proper dissabte 27 de gener el cantautor Esteban Faro oferirà un concert solidari en benefici d'aquestes dues entitats a la sala Luz de Gas. Culminarà així la campanya #TrencantFronteres.

Bon Any Nou de la mà de Kairoi, música per arribar a les fronteres

(Glòria Barrete –CR) Qui no ha cantat alguna vegada aquests dies de Nadal allò de 'No dormiu, que vindrà un nen, que vindrà Jesús, que vindrà Déu...'? Són moltes les generacions que coneixen i canten els hits musicals de Kairoi, el grup marista de música cristiana que va sorgir l'any 1979. Aquest any nou que comença és per a Kairoi un 're-born', un renéixer, que comença amb un nou projecte, noves incorporacions i una nova adaptació de les mítiques lletres.

Bon any des del barri de Bellavista, una església en sortida

(Laura Mor –CR) Caminar pel barri de Bellavista acompanyat dels parroquians de Sant Francesc d'Assís implica aturar-se a cada passa. Tenen coneguts arreu, als qui saluden amb espontaneïtat. No fan teatre. Estan acostumats a fer vida al carrer i se'n senten part. Coneixen les virtuts d'un territori que manté la convivència malgrat les adversitats. Amb aquest exemple d'Església en sortida, CatalunyaReligió.cat felicita als lectors el nou 2016 que comença.

Bisbe Piris: “Que el 2015 no desnonin a ningú”

(Jordi Llisterri –CR) Al bisbe Joan Piris se li il·lumina la cara quan explica que aquest 2015 serà l’any en el que es posaran en marxa els primers habitatges socials de l’antic seminari de Lleida. Per això, aquest any la felicitació de Cap d’Any als lectors de CatalunyaReligió.cat li hem demanant al bisbe Joan Piris. Veure com ha anat endavant l’obra “ha estat una de les satisfaccions més grans que he tingut com a bisbe de Lleida”, explica l’any que ha presentat la seva renuncia i espera successor.

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC