Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 21/05/2015
Galeria d'imatges

(Signes dels Temps) El bisbe emèrit de Girona Carles Soler Perdigó, creu que demanar una Conferència Episcopal Catalana “ara no és viable” i afegeix que “tal com estan les coses avui dia més val no meneallo. En aquest moment no ho veig convenient perquè penso que faríem un pas enrere”. Soler, entrevistat a Signes dels Temps de TV3 amb motiu dels vint anys del Concili Provincial Tarraconense, afegeix que “si hi hagués altres canvis que no depenen de nosaltres potser seria una altra cosa”. En aquest sentit, i sobre si la independència de Catalunya comportaria una conferència episcopal independent, Soler Perdigó contesta: “seria automàtic”.

El proper 4 de juny farà 20 anys de la cloenda del Concili Provincial Tarraconense (CPT), l’esdeveniment més important de l’església catalana dels últims 250 anys. Coincidint amb aquest aniversari, “Signes dels temps” ha entrevistat qui va ser definit com “l’home del Concili”. L'entrevista s'emetrà aquest diumenge 24 de maig, a les 10 del matí, a TV3.

Carles Soler Perdigó va ser el secretari general del CPT. Es mostra convençut que el concili “continua sent plenament vàlid” i afirma que “en el moment present, en què hi ha per part d’alguns un cert enyorament de temps molt remots, cal reprendre el concili català”. Sobre si caldria convocar un nou concili, Soler s’expressa de forma contundent: “Els concilis no es poden fer cada tres per quatre. Els concilis necessiten anys de repòs i anys d’aplicació”.

Durant l’entrevista, Carles Soler reflexiona sobre la resolució 142, que demanava una personalitat jurídica conjunta per a les diòcesis amb seu a Catalunya. El bisbe reconeix que aquest tema “va retardar un any l’aprovació de les resolucions conciliars”.

El bisbe emèrit de Girona acaba la conversa dient que “tots els que vulguin seguir l’empremta que vol donar a l’Església el papa Francesc trobaran els mitjans per fer-ho efectiu en el Concili Provincial Tarraconense”. El passat més d'abril la Fundació Claret va dedicar un Simposi a aquest aniversari en el que també hi va participar el bisbe Carles Soler. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.