Vés al contingut

notícies relacionades

Funeral bisbe Carles Soler

L’Església catalana acomiada el bisbe Soler i Perdigó i Girona es queda sense bisbes

JORDI LLISTERRI –CR | Girona s’ha quedat sense bisbes. En pocs anys ha enterrat el qui era bisbe fins a la seva mort, Francesc Pardo, i els dos bisbes emèrits, Jaume Camprodon i Carles Soler i Perdigó aquest dimarts al matí. El funeral de Soler i Perdigó s’ha celebrat a la catedral de Girona i l’ha acompanyat representants de tota l’Església catalana. És el tercer funeral episcopal que s’hi celebra des de l’entrada del bisbe Pardo el 2008. El bisbe ha estat enterrat a la sepultura que hi ha al centre de la nau de la catedral.
carles-soler-bisbe-emerit

Mor Carles Soler, el bisbe emèrit de Girona

BISBAT DE GIRONA | Avui dissabte, 9 de desembre de 2023 a les 5 de la matinada, ha mort el bisbe emèrit de Girona, Carles Soler i Perdigó, als 91 anys, havent rebut els Sants Sagraments i la Benedicció Apostòlica (ACS), a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona.

Sistach apunta a “connotacions polítiques” per aturar una estructura jurídica dels bisbats catalans

(Jordi Llisterri-CR) Els participants del Concili Provincial Tarraconense de 1995 van aprovar una resolució demanant que "s'avanci decididament vers l’obtenció de la corresponent personalitat jurídica" dels bisbats que tenen la seu a Catalunya. Volia dotar d’un organisme conjunt amb capacitat legislativa als bisbats catalans. Aquesta personalitat jurídica, quan la resolució 142 va tornar de Roma un any després, es va convertir en que "procurin trobar, d'acord amb la Conferència Episcopal Espanyola, la corresponent solució jurídica". 25 anys després no s'ha concretat.

panoràmica

Veure la fe

podcasts