Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'abat de Montserrat s'ha referit en la missa solemne d'aquest dimarts a la crisi humanitària dels refugiats, i ha demanat que Maria, com a Reina de Pau, ens porti a "la construcció d’una societat justa i d’unes estructures que la serveixin de manera que es vagi fent realitat el projecte de Déu sobre el món; un projecte que defensa i reivindica la dignitat i els drets de cada persona humana". En el cas del drama del refugiats Josep Maria Soler ha afirmat que "tots hem de pensar, tal com ha demanat el Papa Francesc, què podem fer de manera concreta per ajudar-los i no limitar-nos a sentir-ne compassió o a viure en la indiferència".

L'abat ha presidit a la Basílica de Montserrat la Solemnitat del naixement de la Mare de Déu, festivitat coneguda popularment com de les marededéu trobades. En l'homilia ha recordat "el deure dels cristians de treballar a favor del nostre País, particularment dels qui passen més necessitats".

Soler també s'ha referit a les eleccions del 27S per fer una crida a la participació. En la línia de la nota que els bisbe catalans van publicar dilluns, Josep Maria Soler ha parlat d'unes eleccions "que poden tenir una notable importància històrica perquè es plantegen qüestions decisives a nivell institucional, polític i social". Per això, "si sempre és un deure de tots els ciutadans participar activament en les eleccions com a exercici de la pròpia responsabilitat en la recerca del bé comú i, per tant, d’una societat més justa i fraterna, aquesta vegada encara ho és més".

Aquí es pot llegir el text de la homilia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.