Vés al contingut

notícies relacionades

Els monestirs, esglésies particulars?

(Bernabé Dalmau –Abadia de Montserrat) La recent elecció a abat de Montserrat del pare Manel Gasch ha tornat a posar sobre la taula una certa admiració o enveja entre els fidels de casa nostra envers l’autonomia de les comunitats monàstiques. El dret els reconeix una exempció respecte al bisbe diocesà, i els seus membres elegeixen –després de discerniment i amb gran sentit de responsabilitat– el seu propi pastor.

L’abat de Montserrat, el bisbe de Catalunya?

(Jordi Llisterri –CR) L’elecció d’un nou abat de Montserrat té una projecció que no té gairebé cap altre nomenament eclesial a Catalunya. Mediàticament, socialment i fins i tot espiritualment per a molts l’abat de Montserrat és el bisbe de Catalunya, tot i que no ho és, ni ell mateix se’n considera. Entre altres coses, perquè eclesialment no existeix la figura d’un bisbe de Catalunya.

La validesa de la guitarra en la litúrgia

(Jordi Llisterri-CR)  Els liturgistes mai han estat gaire partidaris de les guitarres a la missa. Tampoc ho era el pare Gregori Estrada, un dels grans compositors litúrgics de Montserrat. Però dins de la seva extensa obra el pare Gregori va compondre quatre salms responsorials per a guitarra que havien quedat en oblit.

recull de notícies

Veure la fe

podcasts