Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de GironaJa han començat els treballs de reforma del presbiteri de la catedral de Girona per adaptar-lo a la normativa litúrgica sorgida del Concili Vaticà II. Els treballs s’acabaran a finals de febrer o a primers de març i tenen un cost de 250.000 euros, finançats en un 80% pel Capítol (en dues anualitats) i en el 20% restant per la Generalitat de Catalunya. Els autors del projecte són els arquitectes Josep Pla i de Solà-Morales i Montserrat Nogués i Teixidor.

No es podrà actuar damunt les làpides sepulcrals que formen la major part del terra on se situa el nou presbiteri, que, en conseqüència, es fa de fusta amb unes peces que el superposen en alçada i que són totalment reversibles i es poden retirar per veure les làpides. No hi ha cap intervenció de paletes.

El nou presbiteri se situa davant la reixa que envolta l’actual, que es conserva íntegrament. Damunt d’aquest hi anirà l’altar romànic, restaurat el 1997, i l’ambó, del mateix estil. La reforma permetrà igualment situar, en cobertura, el baldaquí del segle XIV, restaurat el 1996, que originàriament se situava damunt l’altar del presbiteri enreixat, i fa conjunt amb el retaule del mateix estil, que no es mou. Aquesta reforma implica també la retirada de les dues trones i un complex sistema de seguretat.