Vés al contingut

notícies relacionades

Robert Baró: "Gairebé cada vegada que parlem de patrimoni és quan es destrueix"

(Glòria Barrete –CR) Notre-Dame en flames ha suposat un cop emocional per a mig món. Cremava el patrimoni, però també ho feia tot un símbol, part de la història de la ciutat de París i part important per a tota la societat. Hem parlat amb Robert Baró, canonge de la catedral de Barcelona i director del Secretariat diocesà d’art sacre i patrimoni cultural de l'arquebisbat de Barcelona, sobre la importància de les catedrals i el patrimoni sacre actual.

Disminueixen un 23% les denúncies per robatori als temples gironins

(Bisbat de Girona) Aquest 2018 s’han presentat un total de 10 denúncies per robatoris als centres de culte i ermites de la Diòcesi de Girona, un 23,08% menys que l’any anterior, quan la xifra va ser de 13. Aquestes són les dades que s’han exposat en el marc de la reunió de seguiment que duen a terme a final d’any el Bisbat de Girona i els Mossos d’Esquadra, establertes pel pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori.

A Riudoms són més forts que el llamp

(Laura Mor –CR) “Gent del Camp, gent del llamp”, diu la dita popular. Parla del caràcter i l'empenta dels habitants del camp de Tarragona per remuntar situacions imprevistes. Com en el cas dels parroquians de Riudoms. Vuit mesos després d'arreglar les campanes perquè tornessin a sonar, un llamp va provocar desperfectes a tota l'església per valor de 50.000 euros. Campanar inclòs. Aquest dilluns han engegat una campanya de micromecenatge amb el lema '+ forts que el llamp'.

Un monestir a les xarxes socials: el cas de Poblet

(Laura Mor –CR) Què fa que una abadia cistercenca tingui dos mil set-cents seguidors a Twitter? Quin sentit té que un monestir dediqui esforços a alimentar Facebook i organitzi un concurs fotogràfic a Instagram? Avui ens fixem en la vida del Monestir de Poblet a les xarxes socials.

panoràmica

Veure la fe