Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest divendres al matí, al Palau Episcopal, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Tot i que el motiu de la visita era com cap d'Estat d'Andorra, aquesta és la primera trobada formal que el nou president de la Generalitat té amb un membre de l'episcopat català. Torra s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell per inaugurat la 29ena. Trobada Empresarial al Pirineu.

Segons informa el bisbat d'Urgell, "ha estat una trobada molt cordial, dins l'àmbit de les relacions de bon veïnatge i de cooperació entre el Principat d'Andorra i la Generalitat de Catalunya". L'entrevista ha durant més d'una hora.

Després de la reunió privada, l'arquebisbe Vives ha acompanyat el president en la visita al patrimoni cultural diocesà. En la visita s'hi ha sumat l'alcalde de la La Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé. Conjuntament han fet una visita a l'Arxiu diocesà d’Urgell, on l’arxiver diocesà, mossèn Benigne Marquès els ha mostrat les joies documentals que es custodien a l’arxiu diocesà: el Beatus de La Seu d’Urgell del segle X, i el pergamí del Monestir de Codinet de l’any 815, que és el pergamí datat més antic dels que es conserven a Catalunya. A continuació, acompanyats també dels vicaris Generals, Ignasi Navarri i Josep M. Mauri, el president de la Generalitat ha visitat la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell del segle XII amb el seu claustre restaurat del segle XIII.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.