Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Editorial Claret) L’Editorial Claret ha presentat aquest divendres Projecte Hospital de Campanya a l’església de Santa Anna de Barcelona, un llibre que presenta la tasca social que duen a terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid oferint atenció espiritual a les persones sense llar. L’acte ha estat presentat pel periodista Antoni Bassas i ha comptat amb les intervencions del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, la religiosa Viqui Molins, el fundador de la ONG internacional Mensajeros de la Paz i rector de l’església de San Antón de Madrid, el Padre Ángel, i diversos testimonis que han donat veu al projecte.

El periodista Antoni Bassas ha recordat les paraules del papa Francesc, en què feia una crida a l’Església a escoltar les necessitats, les desil·lusions i la desesperació, i ha assegurat que estem recollint els fruits d’aquestes paraules «gràcies a l’empenta de l’acció de Viqui Molins i el Padre Ángel». Un projecte –asseguren la religiosa i el rector de l’església de San Antón- que se centra en atendre les persones sense llar des de la tendresa, l’entusiasme i l’amor. «No hem inventat res, el que fem als hospitals de campanya és escoltar», subratllen. El Padre Ángel ha assegurat que gràcies a aquest projecte «hem convertit l’Església en la casa de tots» i ha subratllat que «entrar en una església i trobar-hi voluntaris i religiosos ajudant els
sense sostre és el que sempre havia somiat». Per la seva banda, la religiosa Viqui Molins ha afirmat que per a ella aquesta experiència ha estat un «regal de Déu» i ha posat èmfasi en que «una església no només és per celebrar la litúrgia sinó també per acollir».

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha agraït la tasca que duen a terme la religiosa Viqui Molins i el Padre Ángel i ha posat en valor el concepte Església en sortida del papa Francesc –a partir d’on neix el moviment hospital de campanya- perquè l’Església esdevingui un símbol de fraternitat.

Els testimonis del projecte –cinc acollits, un voluntari i una educadora social- han compartit amb els assistents la seva experiència a l’hospital de campanya, un testimoni colpidor de superació a partir d’on han coincidit que «a l’església de Santa Anna han trobat una família». «És la casa de Déu oberta pels seus fills i així penso que ha de ser una església», ha assegurat un dels testimonis.

Projecte Hospital de Campanya és el segon llibre de la religiosa Viqui Molins i el Padre Ángel publicat per Editorial Claret, després de Déu al carrer, que es va publicar el novembre de 2017.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.