Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Viqui Molins)  Un esdeveniment important en la història del projecte Hospital de Campanya de Santa Anna. La setmana passada ens vam reunir per primera vegada les esglésies destinades a aquest projecte en els diferents llocs d'Europa o Amèrica a l’Església de Sant Antón de Madrid. Diverses parròquies que donen resposta a un desig del Papa Francesc: que en les grans ciutat hagi alguna església oberta tot el dia amb l'acolliment a tothom, en especial als més desfavorits. 

A San Antón ens rebien amb tota la capacitat d'acolliment que tenen els membres de "Mensajeros de la paz", capitanejats pel seu fundador i l'impulsor dels Hospitals de campanya, el Pare Ángel García. En arribar a mitja tarda a l'Església de Sant Antón, ens vam trobar de seguida com a casa nostre... Vam parlar una estoneta amb els diferents representants que anaven arribant, Martin, el rector de l'Hospital de campanya  de Buenos Aires, Edgar, de Bogotà, Cristina de San Francisco, Califòrnia, el nostre Luigi, representava al projecte de Nàpols i els dos d'Espanya: San Antón i Santa Anna.

Un llibre sobre el projecte

Amb el desig de formar una xarxa d'aquests Hospitals de campanya, els responsables hem fet un llibre per a presentar el projecte: Projecte Hospital de Campanya. Una proposta cap a les perifèries. De la part pràctica i per parlar de la pobresa i marginació en les grans ciutats ens hem encarregat el Padre Ángel García, Fundador  de Mensajeros de la Paz i el primer en portar a terme aquest desig del Papa Francesc a l'Església de Sant Antón de Madrid i M. Victòria Molins en dos articles que es refereixen a les dues ciutats, Madrid i Barcelona. Xavier Morlans fa la fonamentació pastoral del Projecte i Peio Sánchez la fonamentació Teológica.

El llibre ve avalat per la riquesa d'un article de monsenyor Darío Eduardo Viganó, consultor de  la Secretaría para la Comunicación de la Santa Sede, un pròleg del cardenal Óscar Andrés Rogríguez Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa. Y dos epílegs dels dos cardenals de Madrid i Barcelona respectivament, Carlos Osoro i Joan Josep Omella L’edició catalana d'aquest llibre es presentarà el dia 13 de juliol a les 19,30 a l'església de Santa Anna de Barcelona, amb la presencia del cardenal Omella i moderará l'acte el periodista Antoni Bassas.

Diàlegs per crear una xarxa

Tot el matí del dia 27 el vam dedicar  a comunicar-nos les experiències des de les diferents realitats, tan diverses com enriquidores. El segon matí, el dia 28,  a cercar els mínims denominadors comuns que ens permetin definir els trets fonamentals pel seguiment d'aquest desig del Papa, i d'aquest sentit evangèlic de anar a les perifèries -entenent que tots som pobres i estem en alguna perifèria- i acollir sempre als més desfavorits de la societat.  Uns diàlegs tan enriquidors que ens han agermanat i ens han donat les espurnes d'esperança que necessitàvem i encara més. Donem gràcies a Déu per tots els moments viscuts amb els nostres germans.

Sor Lucia Caram va presentar també el seu projecte que proposa: "Convents com Hospitals de campanya" i Xavier Morlans ens va impressionar amb les seves paraules donant la fonamentació pastoral d'aquests projectes.