Vés al contingut
Catalunya Religió

(J. Llisterri / E. Muntané - CR) Anar a un esplai deixa empremta. I més si després de ser nen es passa a ser monitor... i després hi portes els fills. Això és el que passa a l’Esplai Estel, que aquest curs està celebrant els 40 anys. És el centre del Moviment de Centres d’Esplais Cristians (MCECC) de la parròquia del Cor de Maria de Barcelona, al Santuari dels claretians al barri de Gràcia.

Mou cada setmana uns 150 infants amb uns trenta monitors. En un context de crisis associativa, l’Esplai Estel es manté per la implicació conjunta de monitors, pares, i l’acompanyament dels claretians. Això ho expliquen els qui hi estan implicats, com un dels consiliaris del darrers anys, el claretià i rector de la parròquia, Ricard Costa-Jussà; un dels fundadors, Joan Muntané; un antic monitor, Carles Saperas; i un jove de l’equip actual de responsables, Pau Canyameres.

Esplai cada dissabte a la tarda, una excursió al mes, colònies d’estiu, celebració del Nadal amb les famílies, participació cada mes en l’eucaristia parroquial preparada per un grup de nens, reunions de pares, de monitors, de responsables... és moviment constant que genera aquest centre. El cap de setmana passat van fer un dels actes de celebració amb una paella popular i una jornada d’esplai al carrer.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.