Vés al contingut

notícies relacionades

Escoles cristianes que van obrir l’1 d’Octubre

(Jordi Llisterri-CR) L’1 d’Octubre de l’any passat van obrir més de 2.200 col·legis electorals a Catalunya. Les xifres ballen però durant la jornada unes 200 escoles van tancar per la intervenció dels Mossos d’Esquadra. I 92 les van clausurar la Policia Nacional i la Guardia Civil. 110 intervencions que van donar lloc a la violència que va marcar la jornada i que possiblement ho va canviar tot.

Aplaudiments a Montserrat: “S’han menystingut les institucions del nostre poble”

(Jordi Llisterri –CR) Homilia de la missa conventual de diumenge a Montserrat. S'acaba amb un llarg aplaudiment i amb els fidels drets. El missatge ha estat contudent: “Hem vist com s’han amenaçat i en alguns casos fins vulnerat drets fonamentals: el dret de reunió, la llibertat d’expressió, es prohibeix un dret tan senzill com el de ser consultats”.

400 capellans a favor del referèndum de l'1-O

(CR) Ja són més de 400 capellans i diaques dels deu bisbats catalans i de congregacions religioses han fet pública una declaració defensant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Dijous n'eren 300. Aquest és el primer suport explícit a l'1-O procedent del món eclesiàstic, tot i que hi ha hagut altres declaracions de suport al dret a decidir i a les institucions catalanes després dels esdeveniments dels darrers dies.

Veure la fe