Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 13/10/2015
Galeria d'imatges

(CR) L'any 1955 la Sagrada Família va celebrar la primera jornada de portes obertes. De llavors ençà ha plogut molt, i l'augment de turistes van modificar la finalitat d'aquesta activitat, que ha passat de ser una capta a una proposta encarada als ciutadans. Aquest dimecres, a les 9 del matí, el web de la Basílica posarà a disposició 30.000 entrades gratuïtes per poder visitar aquesta obra de Gaudí els propers 23, 24 i 25.

El temple es va obrir al gran públic a proposta de la junta constructora, ara fa seixanta anys. En els seus inicis, la finalitat de la jornada –que llavors se'n deia “capta”– era lucrativa. Ho explica Anna Perarnau, responsable de Premsa i Comunicació de la Sagrada Família: “Com a temple expiatori que es construeix gràcies als donatius, les portes obertes servien per recollir diners per a l'obra”.

Amb l'augment del turisme les visites es van multiplicar –només l'any passat 3.260.880 persones van visitar el temple. I amb aquesta situació les necessitats de finançament també van evolucionar. Davant d'aquesta evolució, “la junta va canviar el rumb i fer del dia de la capta un dia de portes obertes i dedicar aquests dies al ciutadà”, explica Perarnau.

Enguany, l'obertura a la gent s'expressa amb la paraula “universal”, lema de la present convocatòria: “Universal vol dir de tothom i de tot arreu i pensem que això és la Sagrada Família, un temple de tothom i de gent de tot arreu. Ja ho va dir Gaudí: 'Vindrà gent de tot el món a veure el què fem'”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.