Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-turisme

Els bisbes parlen de la Jornada Mundial del Turisme

GIEC | El proper diumenge 17 de setembre l’Església celebra la Jornada Mundial del Turisme, enguany amb el lema «Turisme i inversions verdes», que advoca per un turisme sostenible i respectuós amb les persones i amb l’entorn.
calella-estiu-turisme

Adaptar les misses per a turistes: “Acollim sense oblidar el català”

ANNA GUIMERÀ –CR | L’Escala, Roses, Cadaqués o Calella són municipis que aquest estiu rebran la visita de molts turistes. Són pobles que estan acostumats a sentir el francès i l’anglès com a llengua vehicular en comerços i platges. Però, què passa amb l’espiritualitat d’aquestes persones que passen les vacances en aquests pobles i municipis?
girona-episcopal-fundacional

Girona impulsa una nova visita turística basada en el patrimoni episcopal

ACN | L'Ajuntament de Girona, el Museu d'Art de la ciutat i la catedral impulsen la visita guiada 'Girona Episcopal' que focalitza el discurs en el patrimoni de la ciutat fundacional i episcopal. Es tracta d'un producte que busca potenciar el turisme cultural a la ciutat i que ara volen que s'estengui entre el sector turístic oferint una entrada conjunta que permeti visitar tres edificis emblemàtics de la ciutat de Girona: la basílica de Sant Feliu, la Catedral i l’antic Palau Episcopal.

Josep M. Turull: “Després de la pandèmia el turisme religiós tindrà un fort increment”

(CR) Preparant-se i impulsant la represa del turisme. Aquest és el plantejament amb el que el Secretariat de pastoral de Turisme, Peregrinacions i Santuaris de Barcelona ha posat en marxa un nou web https://turisme.esglesia.barcelona. Aquest dijous l’ha presentat Josep Maria Turull, director del secretariat i rector de la Basílica de la Sagrada Família, on s'ha fet una roda de premsa.

La Catedral de Barcelona adapta les visites a la nova situació

(Capítol Catedral de Barcelona) La Catedral de Barcelona va interrompre l'activitat cultural el dia 14 de març, amb la declaració de l'estat d'alarma, i va reobrir les portes a la visita turística el dia 2 de juliol, amb la voluntat de seguir possibilitant la visita a un dels edificis més rellevants arquitectònicament i cultural de la ciutat. S'han aprofitat aquests mesos d'inactivitat per millorar i ampliar els serveis que s'ofereixen als visitants.

Ànima Medieval, una proposta eclesial conjunta pel turisme

(Jordi Llisterri-CR) La pregunta gairebé és per què no s’havia fet abans. Per primera vegada tres dels principals temples amb atractiu turístic del centre de Barcelona posen en marxa una iniciativa conjunta de promoció. Sota la marca de Medieval Soul (Ànima Medieval), ara es pot adquirir una entrada conjunta a la Catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar i l’antic convent de Sant Pau del Camp. La perspectiva és que s’hi vagin afegint les entrades a altres edificis eclesiàstics.

Les misses internacionals, acollir espiritualment els turistes

(Glòria Barrete –CR) L’any 2018 Catalunya va rebre 19,1 milions de turistes estrangers, i només a la demarcació de Girona la xifra assolida va ser de 7,8 milions de turistes. Ja és habitual que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, així com altres bisbes de diòcesis amb poblacions molt turístiques, dediqui la seva carta dominical de principis del mes de Juliol als turistes, que els doni la benvinguda i els proposi algunes recomanacions.

panoràmica

Veure la fe