Vés al contingut

notícies relacionades

Josep M. Turull: “Després de la pandèmia el turisme religiós tindrà un fort increment”

(CR) Preparant-se i impulsant la represa del turisme. Aquest és el plantejament amb el que el Secretariat de pastoral de Turisme, Peregrinacions i Santuaris de Barcelona ha posat en marxa un nou web https://turisme.esglesia.barcelona. Aquest dijous l’ha presentat Josep Maria Turull, director del secretariat i rector de la Basílica de la Sagrada Família, on s'ha fet una roda de premsa.

La Catedral de Barcelona adapta les visites a la nova situació

(Capítol Catedral de Barcelona) La Catedral de Barcelona va interrompre l'activitat cultural el dia 14 de març, amb la declaració de l'estat d'alarma, i va reobrir les portes a la visita turística el dia 2 de juliol, amb la voluntat de seguir possibilitant la visita a un dels edificis més rellevants arquitectònicament i cultural de la ciutat. S'han aprofitat aquests mesos d'inactivitat per millorar i ampliar els serveis que s'ofereixen als visitants.

Ànima Medieval, una proposta eclesial conjunta pel turisme

(Jordi Llisterri-CR) La pregunta gairebé és per què no s’havia fet abans. Per primera vegada tres dels principals temples amb atractiu turístic del centre de Barcelona posen en marxa una iniciativa conjunta de promoció. Sota la marca de Medieval Soul (Ànima Medieval), ara es pot adquirir una entrada conjunta a la Catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar i l’antic convent de Sant Pau del Camp. La perspectiva és que s’hi vagin afegint les entrades a altres edificis eclesiàstics.

Les misses internacionals, acollir espiritualment els turistes

(Glòria Barrete –CR) L’any 2018 Catalunya va rebre 19,1 milions de turistes estrangers, i només a la demarcació de Girona la xifra assolida va ser de 7,8 milions de turistes. Ja és habitual que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, així com altres bisbes de diòcesis amb poblacions molt turístiques, dediqui la seva carta dominical de principis del mes de Juliol als turistes, que els doni la benvinguda i els proposi algunes recomanacions.

Primeres Jornades per a Guies Turístics de la Catedral de Barcelona

    (Catedral de Barcelona) Aquest dimecres i dijous se celebren les primeres Jornades per a Guies Turístics de la Catedral de Barcelona. Aquesta proposta de formació organitzada pel Capítol de la Catedral de Barcelona ha tingut una gran acollida entre els guies turístics oficials. Quan es van anunciar les jornades, en tres dies es van omplir les 30 places disponibles.

El bisbe de Girona demana als turistes que respectin els qui els acullen

(CR) Com cada any, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, escriu en el Full Parroquial la seva “Carta als Turistes” on els convida a gaudir de la natura, del patrimoni i de les celebracions litúrgiques. La carta es publica en una edició en diversos idiomes que es reparteix a les parròquies i als centres de visita turística. La publicació també inclou la proposta de visites a diversos santuaris.[ENLLAÇ http://www.santuarisdegirona.cat/]

Quina relació hi ha entre fotografia i turisme religiós?

(Abadia de Montserrat) La imatge fotogràfica a llocs sagrats, als llocs sants, en els espais de pelegrinatge i recorreguts turístics ha estat central en la percepció dels viatgers i en la creació d’un imaginari potent des dels primers anys de la fotografia. Alguns d’aquests llocs han estat reproduïts d’una i altra manera fins a convertir-se en imatges de relleu internacional.

“La Sagrada Família no és un parc temàtic”

(CR) El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, defensa de nou que el temple és més que un monument turístic i l'adequació de les obres de la basílica a la legalitat. En una entrevista emesa pel programa Signes dels Temps de TV3 també es mostra conciliador amb l'Ajuntament de Barcelona i assegura que “hi ha voluntat de diàleg”.

panoràmica

Veure la fe