Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 4/02/2020

(Fundació Pere Tarrés) Vetllar per donar a conèixer a la societat els aprenentatges adquirits en les entitats de lleure i aconseguir fer-los assequibles a tothom. Amb aquest repte de futur, verbalitzat pel president del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Xavi Nus, s’ha tancat aquest cap de setmana al Vendrell l’Assemblea General Ordinària 2020 del MCECC amb la participació de prop de 300 responsables d’un centenar de centres d’esplai d’arreu de Catalunya i les Illes Balears. Durant l’assemblea, s’han aprovat la memòria d’activitats del 2019 i el pla d’accions i l’informe econòmic previstos per aquest 2020 i els assistents han debatut sobre el rumb que ha de seguir el moviment.

Durant l’acte, han intervingut el president del MCECC, Xavier Nus, i la directora General de Joventut de la Generalitat,  Laia Girós. "Ens cal vetllar per fer conscient a la societat dels aprenentatges significatius adquirits en les entitats de lleure i treballar per fer-les accessibles. Els problemes econòmics no han d’ésser un impediment, el lleure és un dret no un luxe", ha dit Nus, que ha demanat als monitors i monitores: "Siguem crítics, no ens quedem en el que sempre s’ha fet i innovem". El president del MCECC ha demanat a Girós que "ajudi a contagiar aquesta sensibilitat per l’acció voluntària" des del seu càrrec.

Al seu torn, la directora General de Joventut de la Generalitat ha lloat la tasca dels Centres d'Esplai federats al MCECC perquè "l'educació no només es transmet a les escoles, sinó també als espais on compartiu amb joves i adolescents". En aquest sentit, ha remarcat que l'educació en el lleure "trenca amb els paradigmes que els joves no estan implicats" i "transmet valors per transformar la societat". "Sou un actiu de país, un tret diferencial que hem de defensar arreu del món", ha conclòs.

Per tancar l’acte públic, s'ha fet entrega dels premis del concurs InnovAct -impulsat pel MCECC amb l’objectiu de premiar la innovació en el sector de l’educació en el lleure- als centres d'esplai Fem-nos Amics de Reus, La Trepa, La Branca i Lluís M. Chanut.

Durant l’assemblea, que s’ha iniciat amb una pregària a càrrec de Josep Maria Calderó (consiliari de Tarragona), s’han aprovat la Memòria d’activitats corresponent a l’any 2019 i el Pla d’Accions del 2020 i el calendari del curs 2010-21. En matèria econòmica, s'ha aprovat el tancament del 2019 i el pressupost del 2020. D’altra banda, s’han presentat les trobades previstes de cara al 2020: la TrocaJove (dedicada als adolescents i joves dels centres d’esplai) i la Jornada de Monitors/es. Posteriorment, els assistents han treballat a través d’una dinàmica el proper Pla Estratègic.

També s'ha votat la configuració del nou Consell Directiu del MCECC, que abandonen la fins ara vicepresidenta Núria Martínez (Territori Barcelona) i el vocal Joan Ferrer (Territori Barcelona) i al qual s’han incorporat Elisabet Coll (Territori Barcelona), Queralt Campàs (Territori Terrassa) i Christiano Vargas (Territori Barcelona).

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés és una federació que agrupa més de 200 centres d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, l’Urgell, Mallorca i Menorca, essent l’entitat de lleure més gran de Catalunya. Els seus centres acullen més de 25.057 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de més de 4.460 monitors i monitores.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.