Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Xavier Casanovas ha estat nomenat nou director de Cristianisme i Justícia. Així ho va aprovar el passat 4 de setembre el patronat de la Fundació Lluís Espinal, a la que pertany aquest centre d'estudis. Serà el primer laic que dirigeix aquesta institució i substitueix al jesuïta Llorenç Puig, actualment delegat dels Jesuïtes de Catalunya. També ha estat nomenat Santi Torres com a director adjunt.

Xavier Casanovas és llicenciat en matemàtiques i màster en gestió d'empreses. Durant els últims cinc anys ha estat responsable de comunicació al centre. Anteriorment ha treballat a Oxfam Intermón i al Casal Loiola de Barcelona. És també portaveu de la Plataforma per una fiscalitat justa i ha participat activament en les darreres edicions del Fòrum Social Mundial i a l'organització del Fòrum Social Català. Col·labora en diferents projectes solidaris relacionats amb el món de la immigració i l'economia social.

El nou director ha destacat la capacitat que ha tingut en els darrers anys d'"estar atnent i posicionar-se en un món convuls i en canvi, marcat per la crisi i la desigualtat". A partir d'aquí assenyala que un dels reptes de Cristianisme i Justícia és "treballar la tensió entre activisme i reflexió, caminant juntament amb aquells que estan a la trinxera del dia a dia, però aportant reflexió i pensament crític."

Llorenç Puig s'incorpora ara al Patronat de la Fundació Lluís Espinal. Puig després de set anys liderant l'equip de Cristianisme i Justícia. Puig ha agraït als membres del centre el seu "compromís i preocupació per les realitats del nostre món, no purament ideològiques, sinó posant rostres i realitats concretes del que passa amb els més vulnerables".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.