Vés al contingut

notícies relacionades

carme-llasat

Carme Llasat: “Recomanaria a tots els joves fer com a mínim un camp de treball en la seva vida”

Ramon Bassas –CR | Amb la Carme Llasat parlar del temps que farà no és cap banalitat ni cap excusa quan no saps què dir, a l’ascensor. La seva feina consisteix, sobretot, “a millorar la prevenció i gestió enfront d'incendis, aiguats, gelades, sequeres, i pedregades, i per conscienciar sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat”, m’explica. Ho fa a les classes adreçades a alumnes de grau i màster com a catedràtica de Física de l’Atmosfera a la Universitat de Barcelona, en la coordinació del grup de recerca de Meteorologia i, des de fa gairebé trenta anys, al grup de recerca d’Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses, GAMA, que dirigeix.

Ibn Arabi, un grans místics de l'Islam, centre d'un simposi internacional a Barcelona

(David Casals i Vila –CR) Fou el "responsable de la sistematizació", i qui "va donar estructura" al sufisme, una tradició mística islàmica. És el místic, pensador i poeta Muhammad Ibn Arabi, que nasqué fa 850 anys a la península ibèrica, i Barcelona se suma a la commemoració mitjançant un simposi durant aquest cap de setmana. Un simposi que organitza MIAS-Latina i que es farà a la seu de Cristianisme i Justícia. 

Un nou recorregut espiritual per recordar els màrtirs de la UCA

(Jesuïtes/CR) "Que l'esperança torni a néixer avui al nostre món". Aquesta és la voluntat de la pregària-concert que dijous tindrà lloc en memòria del martiri de sis jesuïtes i dues dones a la Universitat Centreamericana d'El Salvador, el 16 de novembre de 1989. Serà l'últim dels actes commemoratius del 25è aniversari d'aquells fets.

Torres Queiruga: "Els miracles es realitzen quan col·laborem amb Déu"

(Jesuïtes) Com seguir creient en una cultura que no necessita Déu? Aquesta és la pregunta amb la que va obrir la seva conferència el teòleg Andrés Torres Queiruga, en l'acte d'inauguració de curs del centre d'estudis Cristianisme i Justícia, el dilluns 13 d'octubre.

"Els CIE no haurien d'existir"

(CR) Fins a 1.584 persones van ser detingudes i internades al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca l'any 2013. D'aquestes, més de la meitat –840– van quedar en llibertat. Així ho explica l'informe anual del Mecanisme Nacional de Prevenció de la Tortura, presentat aquest dimarts al Senat.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe