Vés al contingut

notícies relacionades

migra-studium-20-anys-00

Migra Studium celebra 20 anys “obrint portes” a les persones migrants de Barcelona

ROGER VILACLARA –CR | No és el què, sinó el com. I és que els vint anys de Migra Studium, l'entitat dels jesuïtes que treballa per les persones migrants de Barcelona, no han estat només vint anys d'acollida; sinó també d'aprenentatge, de comunitat i de ser "porta oberta per les persones que busquen el desig d'un futur que permeti una vida digna".

Migra Studium acull 1.198 persones en un 2021 ple de traves per visitar el CIE

(Miquel Codolar –CR) L’Oussama va arribar del Marroc amb avió fa tres anys. Només tenia 21 anys i molts projectes, però ningú que se l’escoltés ni el prengués seriosament. Va passar mesos vivint als carrers de Saragossa, Tarragona, Logronyo i Burgos. Dormint al ras, amb una amigdalitis sense tractar, deambulant. Amb por als agents de la policia. Esforçant-se per evitar l’alcohol i la droga i per viure segons la seva fe musulmana.

Comunitats cristianes obren diàleg davant del conflicte a Catalunya

(Lucía Montobbio/Laura Mor –CR) La pandèmia de la Covid-19 ha acaparat els mitjans de comunicació. No obstant, hi ha altres realitats que segueixen el seu curs, fent-se presents en el nostre dia a dia. És el cas de les diferents posicions polítiques en el moment d’abordar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Això afecta diversos àmbits, incloses les comunitats cristianes. Des de Justícia i Pau es fa una aportació diferent que promou el diàleg i la cohesió social, inspirat en l’Evangeli i en el pensament cristià.

La densitat espiritual de sant Ignasi, en català

(Laura Mor –CR) Familiars, companys jesuïtes, religioses d'altres ordes, clergues, laics; però també reis, marqueses, prínceps i ducs. És un públic molt heterogeni a qui Ignasi de Loiola escriu cartes personals per transmetre una mateixa urgència: estimar Déu i fer possible el seu “Regne” a la terra.

“Correm a descriure el malestar social sense saber-ne l'arrel”

(Laura Mor –CR) El filòsof alemany d'origen coreà Byung-Chul Han publicava a Herder l'any 2012 La sociedad del cansancio. Aquest petit llibre, de no més de vuitanta pàgines, va inspirar una reflexió interna dins l'equip del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia. Amb l'objectiu d'entendre les causes d'un malestar social molt estès, destinen el tradicional curs del dijous a parlar de 'L’era del desànim'.

Córrer per diners

(Laura Mor –CR) Enguany la primavera dóna fe de l'esclat d'una nova moda: les curses i les caminades solidàries. Càritas, La Salle, Sant Joan de Déu, Salesians i Oxfam Intermón són algunes de les entitats socials que promouen l'esport amb valors per finançar els seus projectes. Però l'èxit de convocatòria no garanteix assolir objectius de mirada llarga.

Veure la fe