Vés al contingut

notícies relacionades

Papa-audiencia_231124

L'IQS amb el Papa i el Dicasteri de Cultura i Educació del Vaticà

IQS | El jesuïta Llorenç Puig de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), juntament amb una delegació de quatre persones més de la Universitat Ramon Llull, ha assistit a la primera trobada de Cura Pastoral de les Universitats Catòliques, organitzada pel Dicasteri de Cultura i Educació del Vaticà. Després de la trobada, els participants han tingut una audiència privada amb el papa Francesc.  

iqs-aprofobia-1

L’IQS respon: La IA promou la por als vulnerables?

ROGER VILACLARA –CR | L’Institut Químic de Sarrià (IQS) ha organitzat aquesta setmana un congrés internacional sobre l’aporofòbia, la por a les persones en situació vulnerable. Entre dilluns i dimarts s’han celebrat multitud de sessions informatives i de reflexió sobre la qüestió. Precisament, una de les conferències d’aquesta setmana ha estat sobre la intel·ligència artificial (IA) com a agent moral i el tractament de la informació respecte a les persones en risc d’exclusió social. Un treball que han presentat el jesuïta Llorenç Puig; Xavier Casanovas, membre de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS i col·laborador del pòdcast de Catalunya Religió Indefugibles; Cristina Montañola; i Albert Fornells. En el seu treball, han estudiat la possibilitat que la IA pugui promoure l’aporofòbia.
llorenç-puig

Llorenç Puig: “A la Unió de Religiosos he mirat de fer d'altaveu de realitats precioses”

CR |  El fins ara secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), el jesuïta Llorenç Puig, ha publicat una carta d'agraïments i de comiat "per tot allò après i rebut" en els darrers dos anys al càrrec. En el mateix comunicat, Puig informa que el nou secretari de l'URC serà el germà de la Salle Xavier Fortuny. Per la seva banda, Eduard Rey continuarà sent el president d'aquesta estructura catalana.

700 educadors de Jesuïtes Educació comparteixen el camí de l'Horitzó 2020

(Jesuïtes) El proper curs algunes escoles de Jesuïtes Educació estrenaran un nou model pedagògic a l’Etapa Infantil (MOPI) així com la Nova Etapa Intermèdia (NEI), de 5è de primària a 2n d’ESO. Són dos projectes concrets que s'emmarquen en l'Horitzó 2020 i que han estat presentats en motiu del Dia Institucional del Fòrum, que enguany es va celebrar el passat divendres.

Veure la fe

podcasts