Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) La basílica de Santa Maria de Mataró és el resultat d'un diàleg profund entre la història i el territori, entre les necessitats dels fidels i els corrents artístics de cada moment. Catalonia Sacra, a proposta de l'Arquebisbat de Barcelona, organitza el dissabte 14 d'abril una visita que serà guiada per l'historiador Joan Rosàs. La visita mostrarà el temple parroquial, però farà especial èmfasi en la capella i la sala de Juntes de la Congregació dels Dolors, un conjunt patrimonial de primer ordre.

El temple de Santa Maria és un Bé Cultural d’Interès Nacional que es troba en un entorn privilegiat per entendre una ciutat d’època moderna. Testimoni del pas del temps des de l’arribada dels romans, és el resultat d’un diàleg profund entre la història i el territori, entre les necessitats dels fidels i els corrents artístics de cada moment. Una parròquia amb més de deu segles a les espatlles que narra les vicissituds d’un poble fidel a les seves arrels.

El Conjunt dels Dolors en destaca per ser un espai devocional preservat com pocs en tenim a l’abast. Un bellíssim exemple d’arquitectura barroca, un espai fascinant on les pintures de Viladomat i Joan Gallart embolcallen el visitant gairebé acaronant-lo. Uns clarobscurs, gairebé caravaggiescos, que fan presents uns ideals que semblen sortir de la foscor. La capella i la sala de juntes han estat recentment restaurades.