Vés al contingut

notícies relacionades

"El gol que canviarà el món”, futbol solidari a l'Escola Pia Santa Anna

(Estris) “Junts marcarem el gol que canviarà el món”. Sota aquest lema, tornen les Jornades de Futbol Solidari amb la seva XXIV edició, els propers 21 i 22 de desembre, de la mà del Grup d’Esplai l’Erol de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró (fruit de la seva col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal i la Fundació Educació Solidària).

Joies de neula al barroc mataroní

(Ramon Bassas - CR) No ens podem imaginar què significava la producció d’hòsties (el pa per consagrar a les misses catòliques, no el que alguns pensen) en una Catalunya prèvia a la secularització, on es combregava molt més sovint, per devoció o obligació. Les cosines-germanes de les hòsties són les neules, totes dues es vinculen gràcies als encàrrecs que s’havien fet als monestirs de les unes i de les altres.

Les monges contemplatives: autonomia en quarantena?

(Laura Mor –CR) Primeres impressions de la nova instrucció del Vaticà a la vida religiosa contemplativa femenina. Les comunitats afectades, com poden ser les carmelites, les benedictines, les cistercenques, les dominiques o les clarisses, entre d’altres, encara no han fet un debat a fons del document ‘Cor orans’. Però algunes perceben que la nova legislació els farà perdre autonomia.

Èxit de participació a les II Jornades Valldemia Innova

(Maristes) Tallers de ioga, de suport vital bàsic, de nutrició, de risoteràpia... relax, participació, bon humor i, sobretot, aprenentatge i estones per compartir. Això ha estat el resum de les II Jornades Valldemia Innova, amb el lema “Fem Salut”, que es van celebrar a Mataró.

Una visita a Santa Maria de Mataró i el seu barroc

(Catalonia Sacra) La basílica de Santa Maria de Mataró és el resultat d'un diàleg profund entre la història i el territori, entre les necessitats dels fidels i els corrents artístics de cada moment. 

L’Escola Lurdes recull en un documental més de 130 anys d’història

(Escola Lurdes) A finals del segle XIX Mataró passa de ser un poble a una ciutat industrial. Comencen a funcionar moltes fàbriques tèxtils i és aquí on se situen els orígens del treball de la congregació de les germanes de Sant Felip Neri a la ciutat. La germana filipense Teresa San Miguel, que és la titular de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes, ho explica en un documental. El vídeo compta amb més de 10.600 reproduccions dins del nou canal Facebook d'aquest centre.

panoràmica

Veure la fe