Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Barcelona) El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha fet públic un missatge amb motiu de la cloenda de l'any dedicat als pobres, un dels cinc eixos del pla pastoral diocesà 'Sortim!'. 

El cardenal ha volgut enviar un missatge d’agraïment cap a totes les entitats socials d’Església, que dia rere dia treballen amb els més vulnerables. “Gràcies de tot cor per la vostra tasca, i també per la feina dels voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps a vetllar pels més febles”. Ha afirmat que la Covid-19 "ens demostra com som de vulnerables, ara és més necessari que mai tenir-nos els uns als altres".

Per aquest motiu, ha demanat seguir el missatge del papa Francesc, animant a la ciutadania a obrir els braços cap als germans més petits de la nostra societat. “Cal lluitar contra la cultura dels murs, que provoca la solitud i les pors d’aquelles persones que se senten abandonades pel sistema”. Omella també ha advertit que la pobresa s’estén de manera silenciosa però implacable, i que són moltes les persones que es troben sense feina, amb dificultats per pagar les factures o sense possibilitats de comprar el més bàsic pels seus fills. “Fenòmens com la recent pujada dels costos de la llum suposarà un increment dels preus dels productes més bàsics, i acabarà repercutint directament en les llars més vulnerables. Cal ser-ne conscients”, ha afirmat.

Per cloure la seva intervenció, el cardenal ha fet una menció especial a totes les persones que ajuden a sostenir econòmicament les accions caritatives de l’Església, ja que sense elles molta de la feina no seria possible. “Volem que la preferència pels pobres segueixi marcant el camí, i cal fer-ho escoltant als més petits, als més febles, als més vulnerables”, ha conclòs.

Aquesta reflexió s'ha emès per primera vegada durant l'acte diocesà de celebració de la V Jornada Mundial dels Pobres, que ha acollit aquest dissabte 13 de novembre la parròquia de Sant Agustí de Barcelona.