Vés al contingut

notícies relacionades

Les delegacions de Mans Unides cerquen voluntaris

(Mans Unides) Les delegacions de Mans Unides a Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu Llobregat, Solsona, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Urgell i Vic cerquem voluntaris. Som una ONG de cooperació al desenvolupament que treballa en projectes relacionats amb l’alimentació, la salut, l’educació, l’aigua, els drets civils i de la dona i el medi ambient, entre d’altres. Fa més de 62 anys que lluitem contra la pobresa, la injustícia i la desigualtat més enllà de les nostres fronteres, juntament amb els nostres socis locals als països en vies de desenvolupament d’arreu del món.

El nombre de voluntaris joves de Sant Joan de Déu creix un 30%

(Sant Joan de Déu) L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha registrat un increment del 30% de persones voluntàries entre els 20 i els 35 anys respecte al setembre de l'any passat. Ho ha anunciat el mateix orde després de la primera trobada de coordinadors de Voluntariat Sant Joan de Déu de l'Orde Hospitalari a Espanya celebrada del 30 de maig a l'1 de juny a Guadarrama, Madrid.

Les parelles lingüístiques de l’Escola Pia, intercanvi i aprenentatge cultural

(Roger Vilaclara –CR) Temps de conversa, de compartir vivències i d’aprenentatge comú. Així és l’espai que proporciona el projecte ’Parelles lingüístiques’ de les fundacions de l’Escola Pia, Fundació Benallar i Servei Solidari. La iniciativa, que compta amb una desena de parelles, busca donar suport a la formació lingüística de les persones ateses de les fundacions a través d’un equip de voluntaris. 

"Amb 'Portes Obertes' a les presons trobem contrastos que fan pensar"

(Jesuïtes) El projecte Portes Obertes consisteix en un grup de persones voluntàries que visiten veïns dels barris de Bellvitge i del Gornal que es troben a centres penitenciaris. Es va posar en marxa el 1996 i l'impulsa la Fundació La Vinya, entitat del sector social dels Jesuïtes.

Vicenç Veses: "Stella Maris intenta ser la casa dels mariners que arriben de fora"

(Arquebisbat de Tarragona) Enginyer i responsable del Departament d’Economia Social a Càritas Diocesana de Tarragona, Vicenç Veses és voluntari de Stella Maris des de l’any passat. Aquest octubre ha estat nomenat director d'aquest Secretariat diocesà per a l'Apostolat del Mar per l'arquebisbe Planellas.

Voluntariat internacional en temps de Covid-19

(Fundació ”la Caixa”) La COVID-19 ha demostrat que la cooperació internacional no s’atura, i encara menys durant les vacances. Un total de 60 CooperantsCaixa saben que ara és quan és més important, i davant la impossibilitat de viatjar als països de destinació, duran a terme els projectes en remot per segon any consecutiu. A Catalunya, 23 persones s’han sumat a aquesta nova fórmula de voluntariat.

panoràmica

Veure la fe