Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 18/05/2021

(CR) Des de que va començar la campanya de vacunació per lluitar contra la Covid-19, el Vaticà ha mostrat la seva predisposició a resoldre els dubtes morals de la feligresia, per tal d’animar-la a vacunar-se i protegir d’aquesta manera els més vulnerables de la nostra societat. Per fer-ho, els darrers mesos la Santa Seu ha publicat diversos documents per deixar clar que les vacunes es poden fer servir amb la consciència tranquil·la. No obstant, el cardenal Michael Czerny, que dins el Dicasteri pel Desenvolupament Integral de la Santa Seu és l’encarregat de l’atenció als migrants i refugiats, ha manifestat recentment la necessitat de comptar amb més suport en aquesta missió, i ha fet una crida a totes les parròquies que puguin ajudar: “En general, les esglésies han de ser percebudes com a llocs que encoratgin la campanya de vacunació; no tot s’ha de reduir a l’espai dels mitjans de comunicació”, ha explicat el purpurat.

Czerny ha recordat que aquesta és una crida evident, “en un món interconnectat com el nostre”, i fins i tot ha proposat que els mossens puguin organitzar sessions per parlar de les vacunes després de l’eucaristia. D’aquesta manera, com exposa, “moltes persones que encara tenen dubtes ètics o morals se sentirien escoltades i es quedarien més tranquil·les”.

El papa Francesc promou la campanya #UnaVacunaparalosPobres

A més de promoure la vacunació, un altre dels aspectes en els quals el Vaticà ha treballat des de l’inici de la pandèmia és el d’aconseguir que les vacunes arribin als països més pobres, on el coronavirus ha produït més morts, a causa de la falta de recursos per combatre’l. És per això que el papa Francesc s’ha sumat públicament a la campanya #UnaVacunaparalosPobres, un hasthtag de twitter que ell també ha publicat des del seu perfil oficial –i que Catalunya Religió publica al català–, on ha donat les gràcies a les persones que fan possible que la vacuna contra la Covid-19 arribi a tot arreu. Al missatge, el Papa ha enllaçat la direcció de la pàgina web de la Limosnería Apostòlica, l’oficina del mateix pontífex que ofereix assistència als més necessitats.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.