Vés al contingut

notícies relacionades

Crida dels bisbes africans per garantir vacunes per tothom

(Justícia i Pau) El Simposi de Conferències Episcopals d'Àfrica i Madagascar (SECAM) i Justícia i Pau Europa fan una crida a la Unió Europea, a la Unió Africana i als seus estats membres perquè reforcin el seu compromís amb el subministrament equitatiu de vacunes a nivell mundial i amb les qüestions de salut global. Una crida que fan amb motiu de la cimera conjunta de la Unió Africana i la Unió Europea que té lloc aquest dijous i divendres. 

Catalunya Religió amb el papa Francesc en el Consorci internacional sobre vacunes

(CR) Aquest divendres al matí el papa Francesc ha rebut el Consorci internacional de mitjans catòlics ‘Catholic fact-cheking’. Catalunya Religió, que n’és soci fundador, s’hi ha fet present. Junt amb una vuitantena de representants d’aquesta iniciativa, han participat en l’audiència amb el Papa el president de la Fundació, Carles Duarte i la directora de Catalunya Religió, Laura Mor.

El passaport sanitari, imprescindible per entrar al Vaticà

(CR) El Vaticà només permet l’entrada als visitants que tinguin el passaport sanitari, ja sigui el Green Pass vaticà, el Green Pass europeu, o altres certificats oficials que acreditin la vacunació o la curació del SRAS-Cov-2, o una prova PCR amb resultat negatiu del virus feta en les últimes 48 hores.

Els joves de Francesc aporten sentit i acció a la justícia alimentària

(Macià Grau –CR) Una de les conseqüències que ens ha deixat la pandèmia de la Covid-19 és l’evidència de les desigualtats que hi ha al nostre planeta, que tot i que ja existien prèviament, s’han agreujat encara més amb l’aparició del coronavirus. Aquest fet ha quedat de manifest en la producció i distribució de les vacunes, però també en altres aspectes com les mancances sanitàries i d’alimentació que pateixen molts països.

Més de 100 líders religiosos es reuneixen per promoure la distribució equitativa de les vacunes

(CR) “El coronavirus no és el Titanic, tots hem de poder sobreviure; hi ha salvavides suficients per totes les persones del planeta”. Amb aquestes paraules, Don McCrabb, director executiu de l’Associació de Missions Catòliques dels Estats Units, s’ha dirigit als més de 100 líders religiosos de tot el món que s’han reunit aquest dimarts al National Mall de Washington per promoure la distribució equitativa de les vacunes.

Salvador Borrós, IQS: “Vacunes com les que desenvolupem serviran per moltes altres malalties”

(Macià Grau / Jordi Llisterri -CR) L’octubre de l’any passat, Salvador Borrós, doctor en enginyeria química i amb una àmplia trajectòria internacional com a professor, investigador i emprenedor, va ser nomenat director general de l’Institut Químic de Sarrià (IQS). Com altres entitats, el context sanitari i social causat per la Covid-19 va suposar el repte de gestionar diversos fronts com l’adaptació del centre a la pandèmia.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts