Vés al contingut

notícies relacionades

Agrupacions parroquials, present o futur?

(Glòria Barrete –CR) Les futures comunitats pastorals de la diòcesi de Barcelona han obert un meló que ni és nou ni és estrany per a moltes parròquies. Ens referim al treball interparroquial, una aposta que en molts llocs a Catalunya ha sorgit per necessitat i en d’altres com a opció de renovació pastoral. El Col·loqui Europeu de Parròquies ha organitzat aquest dilluns un debat sobre el tema. Quina és la realitat catalana de les agrupacions parroquials?

El treball interparroquial, el cas de Milà

(Glòria Barrete –CR) L’arquebisbat de Barcelona ha posat en marxa un pla de treball per construir les futures comunitats pastorals. Una reforma de l’estructura de parròquies que canviarà el mapa parroquial que fins ara tenia la diòcesi, emmirallant-se amb el treball i reforma que la diòcesi italiana de Milà porta a terme des de fa vint anys.

El treball interparroquial, el cas del Poble-sec

(Glòria Barrete –CR) L’arquebisbat de Barcelona ha posat en marxa un pla de treball per construir les futures comunitats pastorals. Una reforma de l’estructura de parròquies que canviarà el mapa parroquial que fins ara tenia la diòcesi. Però és nou el treball interparroquial? Catalunya Religió enceta una sèrie d’articles per conèixer algunes realitats que ja treballen conjuntament.

La Santa Seu demana a les parròquies que participin en la campanya de vacunació

(CR) Des de que va començar la campanya de vacunació per lluitar contra la Covid-19, el Vaticà ha mostrat la seva predisposició a resoldre els dubtes morals de la feligresia, per tal d’animar-la a vacunar-se i protegir d’aquesta manera els més vulnerables de la nostra societat. Per fer-ho, els darrers mesos la Santa Seu ha publicat diversos documents per deixar clar que les vacunes es poden fer servir amb la consciència tranquil·la.

“Quina fisonomia han de prendre les nostres parròquies?”

(Bisbat de Vic) Del 21 al 23 de juliol es va dur a terme el curset d’estiu per a preveres i diaques. Enguany s’ha realitzat en una modalitat diferent. Les conseqüències del Covid-19 han fet necessari tornar a programar unes jornades que tenien lloc al seminari obertes a laics i laiques des de fa força anys.

Com afecta el coronavirus la col·lecta de missa?

(Lucía Montobbio –CR) Les col·lectes s’han vist afectades durant i després del confinament pel Covid-19. Ara mateix, l’aforament limitat, l’increment d’atur, la baixada d’ingressos dels fidels, passar la panera al final de la celebració i la manca del turisme són elements que afecten l’econòmica de les parròquies. Així i tot, n’hi ha que aconsegueixen mantenir el seu nivell d’ingressos, o fins i tot que l’han augmentat.

Decàleg per a la catequesi en temps de Covid-19

(CR) Distància, mans, mascareta. El curs vinent la catequesi s’ha d’adaptar també als nous hàbits de prevenció del contagi del Covid-19. Això implica, entre d’altres mesures, guardar distància física, mantenir grups estables, evitar compartir material i utilitzar només sales que tinguin ventilació directa.

panoràmica

Veure la fe

podcasts