Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 13/03/2012

(CR) La germana Teresa Losada Campo ha estat guardonada amb el II Memorial Cassià Just per la seva tasca a favor de les persones provinents del Magrib, amb especial atenció a infants, joves i dones.  Es tracta d’un reconeixement a la tasca social d’aquesta religiosa en favor de les persones immigrades, amb especial atenció a les dones i els infants. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, lliurarà el guardó el proper 21 de març en un acte al Palau de la Generalitat.

El jurat ha valorat especialment la tasca que aquesta religiosa catòlica ha dut a terme al capdavant de l’associació Bayt Al-Thaqafa (Casa de Cultura), una entitat amb seu a Barcelona i a Sant Vicenç dels Horts, que té com a objectiu ajudar a les persones d’origen àrab residents a Catalunya a aconseguir la inserció social, sense que perdin les seves arrels. L’associació organitza activitats per a l’alfabetització en català i en castellà, cursos de promoció de la dona i de formació professional, activitats de suport a la llengua i a la cultura àrab dels infants, etc.

Fa unes setmanes, Teresa Losada explicava la seva trajectòria i el seva vivència davant del càncer en una entrevista que podeu veure aquí.

La manera de fer de la germana Teresa Losada, amarada de valors religiosos com són la discreció, l’acolliment, el respecte, el diàleg i el compromís de tota la seva vida, han fet considerar que és mereixedora del guardó. També s’ha volgut destacar la preparació acadèmica posada al servei del diàleg interreligiós i de la promoció de la cultura com a via d’integració i convivència.

Teresa Losada va néixer a Lugo el 1943. És doctora en filologia semítica i religiosa de la Congregació de les Franciscanes Missioneres de Maria. Fundadora de Bayt Al-Thaqafa, fou també consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós per a les relacions amb els musulmans. Va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any 2002.

El Memorial Cassià Just pren el nom de qui va ser abat de Montserrat de l’any 1966 fins el 1989 i vol reconèixer les aportacions a la construcció d’un espai comú basat en la laïcitat com a respecte a la diversitat, en el marc d’una societat moderna, justa i democràtica.

El jurat ha estat format per la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el director general d’Afers Religiosos, Xavier Puigdollers; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba; la professora de sociologia Lena de Botton i el caputxí Joan Botam. La concessió del premi es va aprovar per unanimitat. El I Memorial Cassià Just va ser lliurat el 2010 al cardenal Carlo Maria Martini.

En el lliurament del premi que es farà el 21 de març al Palau de la Generalitat hi intervindran els membres del jurat i Lucía Caram, religiosa dominica del convent de Santa Clara de Manresa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.