Vés al contingut

notícies relacionades

Girona acollirà la cloenda del Memorial Joan Alsina

(Laura Mor –CR) “Només podem ajudar a fer un món nou, en la mesura que hi estiguem ficats a dintre”. I des de dintre va treballar, efectivament, l'autor d'aquestes paraules, el capellà Joan Alsina i Hurtós, quan va ser assassinat a Xile l'any 1973 per la dictadura de Pinochet.

Memorial conjunt als capellans empordanesos assassinats Vallmajó i Alsina

(Jordi Pla Planas) Amb la sala del teatre del Patronat de la Catequística de Figueres plena de gom a gom, aquest dissabte es va celebrar un memorial d’homenatge als empordanesos mossèn Joaquim Vallmajó i mossèn Joan Alsina, assassinats per haver defensat fins a les últimes conseqüències, amb radicalitat evangèlica, els drets humans d’aquells a qui havien estat encomanats. D’això, fa vint de la mort de Vallmajor durant el genocidi rwuandes, i quaranta anys d'Alsina durant el cop d'Estat d'Augusto Pinochet a Xile.

Es convoca el VIII premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis

(Justícia i Pau) El premi Memorial Joan Gomis promou el periodisme solidari en reconèixer persones, institucions o col·lectius que fan periodisme orientat a lluitar contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, i per defensar la pau i els drets humans. El concurs neix amb l’objectiu de divulgar el treball de persones i col·lectius compromesos amb aquesta tasca en diferents realitats socials. 

Teresa Losada: “Tant de bo tothom se senti i es consideri arrelat a Catalunya”

(Jordi Llisterri – CR) “Ciutats i pobles de la sempre oberta, sempre càlida i sempre acollidora Catalunya. Tant de bo tothom se senti i es consideri arrelat, perquè puguin donar el millor d’ells mateixos”. És la petició que va fer Teresa Losada durant la recepció del II Memorial Cassià Just després de gairebé cinquanta anys dedicats a la immigració magrebina present a Catalunya.

Teresa Losada, guardonada amb el Memorial Cassià Just de la Generalitat

(CR) La germana Teresa Losada Campo ha estat guardonada amb el II Memorial Cassià Just per la seva tasca a favor de les persones provinents del Magrib, amb especial atenció a infants, joves i dones.  Es tracta d’un reconeixement a la tasca social d’aquesta religiosa en favor de les persones immigrades, amb especial atenció a les dones i els infants. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, lliurarà el guardó el proper 21 de març en un acte al Palau de la Generalitat.

panoràmica

Veure la fe