Vés al contingut
Catalunya Religió
setmana-pau-arcadi-oliveres

CR / JUSTÍCIA I PAU La iniciativa de Justícia i Pau, la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres torna en la seva tercera edició. L'objectiu d'aquesta proposta, que es realitzarà entre el 14 i el 23 de maig, és “mantenir viu el missatge i el llegat d'Arcadi Oliveres”. La proposta organitza diferents activitats en diversos espais de la ciutat de Barcelona. El programa detallat està disponible al web de l'organització.

Aquesta iniciativa agafa el context de guerra actual i a partir d'aquí, pretén ser un espai de trobada i d'intercanvi de pensaments d’accions d’incidència sociopolítica que contribueixin a una cultura de pau, del diàleg i a favor de la justícia social i ecològica. En aquesta tercera edició, la Setmana per la Pau se centra en la reflexió sobre l'ús del llenguatge i com es comuniquen les persones. Des de Justícia i Pau expliquen que durant la setmana "experimentem amb l'art, la música, el cant i el teatre com a vies d'expressió per ser constructors de la pau que ens mereixem". Els actes es faran en diferents barris de Barcelona, com el barri de Sant Andreu, Ciutat Vella i Nou Barris. 

Un dels actes serà l'anomentat 'Joves per la pau', un espai de multidiàlegs ràpids on es debatrà sobre els mitjans de comunicació, la intel·ligència artificial i les xarxes socials. El dimarts 14 de maig a les 17:30h en el recinte Fabra i Coats, s’elaborarà un Manifest de propostes i declaracions fetes pels joves al voltant de la vulneració de drets humans i propostes de polítiques de pau.

Tallers sobre la cooperació, taula rodona i música

També es treballarà la justícia global, la cooperació, la justícia ecològica i la convivència pacífica; a través de tallers simultanis d’art i educació oferts per entitats i associacions. 'La Plaça del Diàleg' es celebrarà el dijous 16 de maig a les 10h a la plaça major de Nou Barris; i a més, també hi haurà una instal·lació participativa per al públic general al voltant dels valors de la pau i la justícia global. 

En el centre cívic Pati Llimona el dimecres 22 de maig a les 18:30h, hi haurà una taula rodona sobre mitjans i ús del llenguatge. A 'les Veus de Pau' es faran propostes d’estratègies i llenguatge que qüestioni discursos violents i fomenti narratives de pau, ponts d’entesa i diàleg. L'acte comptarà amb les ponències de Xavier Casals, Simona Levi, Josep Maria Royo i la moderació d’Alba Tobella.

Com a tancament de la Setmana de la Pau, la plaça Sant Jaume s'omplirà de música, paraula i cants de les diferents tradicions espirituals, religioses i conviccionals presents a la ciutat. El dijous 23 de maig a les 19h es crearà una atmosfera de silenci, reflexió i gest compartit a favor de la pau i la concòrdia.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.