Vés al contingut
Catalunya Religió
II Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres
II Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres
Galeria d'imatges

Glòria Barrete –CR Unes notes de piano fan emmudir la plaça de Sant Jaume de Barcelona davant de centenars de persones i nombroses turistes. Algunes persones aixequen cartells de ‘silenci’ al voltant d’unes cinc-centes cadires disposades en cercle, i la veu de la periodista Mireia Prats s’escolta amb claredat. “Avui la meditació, la paraula, i la música s’uneixen al bell mig de la ciutat de Barcelona per desitjar pau i esperança”. S’inicia així l’acte ‘La Pau del Cor’, organitzat per Justícia i Pau en el marc de la 2a Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres.

Un espai de trobada, obert a la participació de tota la ciutadania, de manera pacífica i transformadora, que aquest dimecres al vespre ha unit nombroses religions i espiritualitats “per omplir l’espai públic de desig de pau”.

Un pensament que s’ha expressat a través de la lectura d’altres textos religiosos i d’entitats civils que treballen per la pau. Els han recitat representants del Budisme, de l’Església Ortodoxa apostòlica antioquena d’Espanya, de l’Hinduïsme-vaishnava, de l’Islam, de l’Església Cristiana Evangèlica de Gràcia, del Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, de Brahma Kumaris, de l’Església Ortodoxa del Patriarcat Serbi, de l’Església luterana alemanya a Barcelona, de la Fe Bahà’í, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, de la Sinagoga Bet Shalom.

També s’han llegit textos de Fundipau, dels maçons, l’Església de la Cienciologia, la Federació de Famílies per la Unificació i la Pau Mundial, de Sukyo Mahikari, i de la Federació Catalana de Voluntariat Social, de la GOAC, de l’ACO, de l’Institut Català Internacional per la Pau, i de La Fede.cat. S’ha comptat també amb peces musicals d’Albert Oliveres, cant en hebreu de la comunitat de Bet Shalom, i una mostra de dansa sufí de l’Associació cultural Ponterapia.

Celebrat en el marc de la segona Setmana per la Pau, aquest ha estat l’esdeveniment de caràcter específicament religiós i espiritual. Des del 4 de maig, i fins a l’11 de maig, diferents activitats en diferents indrets de la ciutat han treballat al voltant del valor de l’esperança com a eix de treball de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.