Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Sant'Egidio) La Comunitat de Sant'Egidio ha convocat a tot Europa manifestacions per la pau a Ucraïna. A Barcelona ha ressonat el crit de "no a la guerra" aquest dijous al vespre a la plaça Sant Jaume. Unes manifestacions que també s'han donat al llarg de la setmana a ciutats com Roma, Milà, Anvers, Berlín, Madrid i París.

Darrere d'una gran pancarta amb el lema 'No War', els manifestants han clamat contra la guerra d'Ucraïna. "És l'hora de recuperar aquella cultura de la pau que en el passat va portar a milers de persones al carrer". Així ho ha reclamat el responsable de la Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona, Jaume Castro, durant la mobilització. "No és acceptable que siguem indiferents a aquesta amenaça de guerra", ha dit. Castro ha fet èmfasi en la importància del diàleg i ha remarcat que "la guerra és destrucció i mort".

El grup de Joves per la Pau ha llegit un manifest on han exigit aturar l'ús de paraules bèl·liques en el discurs polític i de vells esquemes geopolítics que "només serveixen per dividir els pobles i crear enemics on no n'hi ha". "Deixeu de militaritzar els cors", han clamat en el manifest conjunt amb la Comunitat de Sant'Egidio. També s'han referit a les xarxes socials i als discursos d'odi que "circulen sense aturador". La seva crida directa als governants s'ha centrat en la desmilitarització del territori i "buscar allò que uneix i no allò que divideix".

El manifest s'ha llegit amb cançons simbòliques de fons com 'They don't care about us' de Michael Jackson i 'Sunday Bloody Sunday' d'U2.

En la concentració també s’ha sentit el testimoni de Olya, una jove per la pau de Kiev que ha explicat com s’estan vivint aquests últims dies a Kiev i les conseqüències d’aquesta escalada de tensió en la vida quotidiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.