Vés al contingut
Catalunya Religió
misses-vespertines-00
Fotografia: Sagrada Família.

CR Aquest cap de setmana han començat de nou les misses vespertines de dissabte a la Sagrada Família. Unes celebracions que la basílica va començar el setembre del 2019, però es van haver d'aturar el març del 2020 a causa de la pandèmia. "Ara, amb la recuperació d'afluència al temple, les misses de diumenge tornen a estar plenes i les vespres de dissabte són una oportunitat més pel visitant", explica Josep Maria Turull, rector de la Sagrada Família. 

Les misses vespertines han tornat amb gran afluència: 600 persones han estat a la nau central del temple aquest dissabte per la celebració de l'ofici. Turull en fa una valoració molt positiva: "Hi ha hagut una gran assistència, tenint en compte que començàvem en un cap de setmana de pont i que molta gent és fora". 

Les misses de dissabte, com les que ja es feien els diumenges, són celebracions internacionals i es fan en diversos idiomes. Amb tot, el rector de la Sagrada Família explica que les de dissabte estan més enfocades als ciutadans de Barcelona. "Creiem que és un horari que a la ciutadania li pot anar millor", diu. Així, Turull explica que malgrat utilitzar diversos idiomes com el castellà, l'anglès o el francès; "la part més important de la missa es fa en català". "A vegades també es pot adaptar algun tros a algun altre idioma si sabem que venen grups nombrosos d'altres països", destaca Turull. 

Josep Maria Turull també subratlla que a les misses de dissabte es podran escoltar corals de diferents llocs del món. Aquest pròxim dissabte 21 d'octubre serà el torn de la Societat Coral Joventut Tianenca, amb motiu dels 120 anys del seu naixement.

“La missa de dissabte obre les possibilitats a què més gent pugui participar de les celebracions de la Sagrada Família”

Les misses de dissabte es van començar a fer el setembre del 2019 després de detectar que a les misses internacionals de diumenge hi havia molta gent que es quedava fora per culpa de l'aforament. "Els diumenges la gent ha de venir molt d'hora per aconseguir lloc i, a vegades, es queden fora", explica. "La missa de dissabte obre les possibilitats a què més gent pugui participar de les celebracions de la Sagrada Família", hi afegeix. 

L'ofici recuperat de dissabtes tindrà lloc a la nau central de la basílica els dissabtes i vigílies de festa de precepte a les 20:00 h. L'entrada, com a la de diumenge, és lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.  En el cas dels grups que hi vulguin assistir, cal omplir el formulari que es troba a l’apartat dedicat al culte del lloc web de la Sagrada Família.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.