Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) La sala 'la Cuina' del centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell acull l'exposició 'Una nova Catedral? Puig i Cadafalch i les restauracions de la catedral d'Urgell al segle XX'. La mostra s'ha organitzat amb motiu de l'Any Josep Puig i Cadafalch, que commemora el 150è aniversari del naixement de l'arquitecte modernista.

L'exposició, centrada en imatges fotogràfiques i documents d'arxiu, fa un repàs exhaustiu de l'evolució arquitectònica de la catedral al llarg del segle XX, posant en relleu l'ampli abast de les restauracions que s'hi van dur a terme, i fent evident el canvi de fisonomia del monument.

L'objectiu de la mostra és explicar que la catedral ha estat objecte de múltiples intervencions al llarg dels segles, partint d'una fàbrica original romànica, que com qualsevol edifici, ha sofert afegits i modificacions seguint els estils artístics i els gustos estètics de les diferents èpoques, a la vegada que s'ha adaptat a les necessitats funcionals de cada moment.

Finalment, i de manera destacada, l'exposició vol posar de manifest l'enorme tasca de restauració que va partir d'un projecte de Josep Puig i Cadafalch, que es va executar al llarg del segle XX, i que va "despullar" la catedral dels afegits barrocs, convertint-la en el que tenim ara, un edifici de fisonomia neoromànica.

Aquesta exposició ha estat organitzada pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell, la Delegació del Pirineu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Bisbat d'Urgell, el Museu Diocesà d'Urgell i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell. Així mateix, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

'Una nova Catedral? Puig i Cadafalch i les restauracions de la catedral d'Urgell al segle XX' es podrà visitar fins el dia 9 desembre, de dilluns a divendres de les 17 a les 20 hores, i els dissabtes d'11 a 14 hores. L'entrada és lliure.