Vés al contingut
Catalunya Religió
premis-gaudi
Entrega de premis de la 2a edició dels Premis Gaudí | FECC.

FECC La tercera edició del Premi Gaudí al fet religiós obre la recepció de treballs aquest dilluns 15 de gener. En l'edició d'enguany se suma a la convocatòria la basílica de la Sagrada Família, s'amplien les categories de participació i també els premis a repartir. Els treballs que es poden presentar són treballs de recerca de batxillerat i projectes de cicles formatius de grau superior que hagin tractat la figura d'Antoni Gaudí, la Sagrada Família o el fet religiós a Catalunya.

Ja en la primera edició es va comptar amb l’acollida de la basílica de la Sagrada Família per al lliurament del Premi Gaudí, una relació que ha anat desenvolupant-se fins a la incorporació de la Sagrada Família com a entitat convocant per aquesta tercera edició. Com a resultat, les bases s'han renovat tot incorporant-hi les categories Científica, Tecnològica i Literària en relació amb la figura d’Antoni Gaudí i el temple de la Sagrada Família.

També hi ha hagut una modificació dels premis, que s’han ampliat fins a sis reconeixements que inclouen des de visites guiades exclusives a la basílica de la Sagrada Família i les seves torres, una beca del 50% de la matrícula en una de les facultats de l’Ateneu Universitari Sant Pacià o dispositius electrònics entre d’altres. Per altra banda, als membres del jurat, que provenien de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), ara també s’hi afegiran un membre del patronat i un arquitecte de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

El certamen és obert fins al 30 d’abril de 2024 i hi poden participar tots els treballs seleccionats prèviament pel centre educatiu on l’estudiant està matriculat, que hagin obtingut una qualificació mínima de notable i hagin estat presentats en un centre educatiu de Catalunya durant el curs 2023-2024.

Patrimoni cultural, filosofia o ciències socials

El certamen va néixer el curs 2021-2022 de la col·laboració de l’AUSP i la FECC amb el suport d’Edicions Castellnou per a donar visibilitat a l’interès de l’alumnat d’educació postobligatòria a Catalunya envers el fet religiós en qualsevol de les seves modalitats, ja fos des del patrimoni cultural, la filosofia o les ciències socials.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.