Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 23/02/2018

(CR) "Per la ràpida formació d'un nou govern, pels que són en presó preventiva, i perquè els catòlics siguem instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana". Aquesta és la pregària que es proposa llegir a totes les parròquies de Catalunya des de Missa Dominical. Aquesta publicació del Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) ofereix cada setmana propostes per les monicions i pregàries de la missa. És un dels materials litúrgics amb més difusió a Catalunya i els seus textos són utilitzats cada setmana per la majoria de parròquies.  

Arran de la publicació de la nota de la setmana passada dels bisbes catalans, des de Missa Dominical proposen afegir una pregària dels fidels a totes les celebracions d'aquest cap de setmana, segon diumenge de Quaresma. És una pregària que recull els diversos temes plantejats pels bisbes: "Seguint la recomanació dels nostres bisbes, i davant el problema polític que viu el nostre país, preguem per la pau i la justícia a Catalunya. Que es trobi una solució justa acceptable per a tots, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú. Per la ràpida formació d'un nou govern, pels que són en presó preventiva, i perquè els catòlics siguem instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana. Preguem".

Al web del CPL han actualitzat la versió de l'edició de Missa Dominical que les parròquies subscrites van rebre fa unes setmanes amb aquesta "pregària d'última hora". És un canvi que s'ha fet en altres ocasions en funció de l'actualitat.  

Les darreres setmanes han estat habituals les pregàries sobre la situació política dins de les celebracions en algunes parròquies i monestirs de Catalunya per iniciativa dels rectors o dels feligresos. En aquest cas, es proposa una pregària a totes les parròquies recollint les reflexions conjuntes dels bisbes catalans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.